Evenimentul Zilei > Actualitate > Curiozităţi bahice. Top 5 al celor mai scumpe beri din lume
Curiozităţi bahice. Top 5 al celor mai scumpe beri din lume

Curiozităţi bahice. Top 5 al celor mai scumpe beri din lume

Nu sunt mulţi oameni care îşi permit să cumpere o sticlă de vin care costă peste 100.000 de dolari şi poate unii chiar nu ar fi dispuşi să plătească sume exorbitante pentru o sticlă cu alcool.

Cel puţin o dată în viaţă, mulţi oameni au ajuns într-un local unde totul ni s-a părut foarte scump.

Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai scumpe sticle de alcool din lume? Sunt băuturi care costă mai mult decât o casă în centrul Capitalei sau o maşină.

Dar pentru o sticlă cu bere, cât aţi fi dispuşi să plătiţi? Există unii berari care au ambiția de a-și transforma produsele în licori care să stârnească aplauze din partea celor care pot și știu să le aprecieze. Doar că pentru a ajunge la aceste „performanțe”, costurile se ridică și ele, exponențial. Așa ajungem să avem de-a face cu cele mai scumpe beri din lume.

Vă oferim căteva exemple despre cele mai scumpe beri din lume, într-un top 5

Utopias – 150 $ / 700 ml

Utopias e o bere americană, produsă de Samuel Adams (doar în anii impari) și interzisă în nu mai puțin de 15 state americane, având o tărie de 28%. Este un blend de două malt-uri pale, Munich și Caramel 60, care îi dau o culoare adâncă, vișinie. În componența ei mai intră trei varietăți de hamei nemțesc de cea mai bună calitate iar cei care au testat-o spun că e comparabilă cu sherry-urile și coniacurile, în ceea ce privește complexitatea, profunzimea gustului și proveniența.

Schorschbock 57 – 273 $

Această bere și-a câștigat reputația de a fi pe primele locuri în ceea ce privește tăria. În 2011 au fost făcute doar 36 de sticle iar gustul ei are aromă de stafide și nuci care sunt adăugate pentru a i se da o distincție aparte, făcând-o populară atât printre novici cât și în rândurile profesioniștilor berii. E o bere care se produce în Germania, berarii respectivi dorind s-o facă și mai tare dar fiind nevoiți să respecte legea de 500 de ani a berii germane, care nu permite să treci peste un anumit grad de tărie.

Jacobsen Vintage – 400 $ / 375 ml

Produsă de danezii de la Carlsberg, Jacobsen Vintage e un brand care are o dată de expirare: anul 2059. Această bere e disponibilă în două arome, de vanilie și de cacao iar în timpul procesului de maturare, care se întinde pe o perioadă de șase luni, e ținută în butoaie suedeze și franțuzești. Se comercializează numai în Danemarca.

The End of History – 765 $ / 330 ml

Produsă de compania BrewDog, „Sfârșitul istoriei” este imaginea puterii și luxului în privința berii. End of History a devenit foarte cunoscută însă dacă te încumeți să plătești prețul, trebuie să fii atent la numărul de sticle consumate. Ingredientele din această bere îi dau un gust de adevărat elixir. Este o bere belgiană, un ale cu o tărie de 55%, meșteșugită după cele mai nebune tehnici, cu inserții de ienupăr, mied și urzici. Iar pentru că aceste amănunte nu erau suficiente, berarii care o produc o comercializează punând sticla în animale împăiate, care au fost găsite moarte pe marginea șoselelor.

Antarctic Nail Ale – 800 $ / 500 ml

Antarctic Nail Ale e cea mai scumpă bere din lume și, după cum îi spune și numele, apa din care e făcută provine dintr-un iceberg din Antarctica care este topit de către o societate denumită Păstorii Mărilor, care se ocupă cu conservarea zonelor antarctice. Brandul a fost lansat de compania Nail Brewing iar calitatea berii e atât de bună încât dacă bei mai multe „antarctice” devii pe loc alcoolic. Întrebarea e dacă-ți permiți (sau dacă ai dori) să bei măcar una, potrivit academiabarbatilor.ro