Tânărul a fost găsit fără suflare în locuinţa sa, în faţa televizorului pornit pe canalul care difuza meciurile de fotbal, la câteva ore după înfrângerea suferită de Spania în faţa Olandei (scor 1-5), care s-a încheiat în jurul ore 5,00 dimineaţa în China, relatează Agerpres.

Medicii au precizat că moartea ar putea avea legătură cu lipsa de somn, însă cauza exactă a decesului nu a fost stabilită încă.

Decalajul orar dintre China şi Brazilia îi obligă pe fanii chinezi să facă nopţi albe pentru a putea viziona în direct partidele turneului final.

Şi la ediţiile anterioare ale Cupei Mondiale, din 2006 (Germania) şi 2010 (Africa de Sud), s-au publicat informaţii referitoare la suporteri chinezi care au suferit traume fizice, inclusiv decese, după multe nopţi nedormite din aceleaşi motive.

În China a fost demarată şi o campanie pentru a-i convinge pe şoferi să nu se urce la volan după ce au consumat alcool, însă de la debutul Cupei Mondiale, poliţia a depistat 5.700 de şoferi care conduceau sub influenţa alcoolului.