Românii s-au săturat de nedreptăţi şi abuzuri, este mesajul transmis de Alexandru Cumpănaşu: „Hotărârea instanței în cazul Alexandrei a revoltat o țară întreagă. Am hotărât la solicitarea oamenilor să declarăm această săptămâna: ” Săptămâna decesului justiției și dreptății în România”.

Fără scandal, fără să politizăm acest demers, mulți români au ales să protesteze cu durere în felul lor. De la românii de afară la cei din țară omorârea Biancăi la doar 18 ani a pus capac”, scrie  Cumpănaşu pe contul personal de Facebook.

Uunchiul Alexandrei Măceșanu a amintit despre moartea unei tinere la vârsta de doar 18 ani, care în opinia sa a pus capac.

„Astăzi, o tânără adolescentă a făcut acest gest în Suceava. Bianca a protestat astăzi în liniște în fața Palatului de Justiție din Suceava. Ne-a dat la toți fricoșii din țara asta o lecție de curaj.

Noi nu facem spectacol politic pe teme ieftine ci încercam să luptăm pentru teme reale pentru români: familia și viața copiilor lor în faţa ABUZURILOR.

Felicitări Bianca pt exemplul de civism și curaj! STOP ABUZURILOR, INDIFERENȚEI ȘI COMPLICITATILOR”, este mesajul postat pe social media de către Alexandru Cumpănaşi.

Imagini cu tânăra care a protestat în faţa Palatului de Justiție din Suceava.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, cer şi în aer liber
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Reamintim că Bianca, fata găsită moartă sâmbătă, într-o cabină părăsită din Vișeul de Sus, ceruse ajutorul autorităților. Nimeni nu a intervenit însă, ca să o salveze. Tânăra de 18 ani trăia de cinci ani cu Claudiu Zelujec, despre care nu avea povestiri frumoase: s-a plâns că era bătută și amenințată cu moartea.
Pe 28 aprilie, după ce a fost amenințată de Claudiu Zelujec, cel cu care trăia de cinci ani în concubinaj, fata de 18 ani a depus plângere la poliţie. Dosarul se află încă în lucru la Poliția Vișeu de Sus. De altfel, aceeași procurori, cu 11 zile înainte de crimă, au închis un alt dosar în care individul era cercetat pentru act sexual cu un minor.

Potrivit Libertatea, în dosarul amenințării fetei, procurorii și polițiștii au continuat cercetările in rem. Deznodământul plângerii a fost unul tragic: Bianca a fost ucisă cu sânge rece de cel pe care îl reclamase polițiștilor.