Evenimentul Zilei > Vremea > Cum va fi vremea astăzi, 24 august. Se răcește în toată țara. Vin ploi și vijelii
Cum va fi vremea astăzi, 24 august. Se răcește în toată țara. Vin ploi și vijelii

Cum va fi vremea astăzi, 24 august. Se răcește în toată țara. Vin ploi și vijelii

Vremea se răcește în mai multe regiuni ale țării, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta prin vijelii, descărcări electrice, intensificări ale vântului și precipitații torențiale.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de vreme severă, valabilă în intervalul 24 august, ora 03:00 – 25 august, ora 10:00. Temperaturile vor fi în scădere, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta prin intensificări ale vântului, fenomene electrice, precipitații cu caracter torențial, iar pe alocuri vijelii și grindină.

Zonele afectate de vremea rea sunt: vestul, nord-vestul țării, centru, nord-est, sud-vest și în zonele montane. De asemenea, cantitățile de apă vor fi semnificative și vor depăși 20 – 40 de litri pe metru pătrat.

În sudul și sud-estul țării cerul se va menține variabil, vor exista perioade cu soare, dar și perioade în care norii vor acoperi cerul. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în cea de-a doua parte a zilei.

În vestul, centrul şi nordul ţării, vremea se va răcori şi, mai ales în Transilvania, nordul şi centrul Moldovei, sudul Banatului şi zonele montane, vor fi înnorări, averse, descărcări electrice, local rafale de vânt şi izolat grindină.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe alocuri, se vor înregistra cantităţi de apă importante.

În restul teritoriului, valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă, caracterizând o vreme călduroasă în sudul Câmpiei Române şi în Lunca Dunării; ziua, cerul va fi variabil şi vântul slab şi moderat, dar spre seară şi noaptea fenomene de instabilitate atmosferică accentuată se vor semnala în Oltenia, sudul Moldovei şi pe alocuri în Muntenia.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 23 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 21 de grade. La sfârşitul nopţii, se va forma pe alocuri ceaţă, cu precădere în Dobrogea.