Evenimentul Zilei > Social > Cum va fi dat BAC-ul în 2020. Măsură fără precedent
Cum va fi dat BAC-ul în 2020. Măsură fără precedent

Cum va fi dat BAC-ul în 2020. Măsură fără precedent

În contextual pandemiei provocate de noul coronavirus, Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat luni că Bacalaureatul și evaluările elevilor vor fi făcute cu maximum 10 elevi în sălile de clasă, astfel încât măsurile de distanțare social să fie respectate.

„Vreau să clarific următoarele aspecte: vă asigur că se vor lua toate măsurile de siguranță, să evităm orice risc de îmbolnăvire. Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății va elabora un ordin comun prin care vom stabili toate măsurile de siguranță privind reluarea activității în unitățile de învățământ. În sala de clasă vor fi maximum 10 elevi, respectând toate măsurile de distanțare socială. Repet: maximum 10 elevi într-o sală de clasă”, a declarat Monica Anisie.

Potrivit ministrului Educației, Evaluarea Națională începe în 15 iunie, iar Bacalaureatul – în 22 iunie. Anul acesta, bacalaureatul va începe cu probele scrise și abia după aceea se vor da probele orale.

„Toate măsurile luate de Ministerul Educației respectă recomandările medicilor specialiști, prin urmare, obiectivele pentru această perioadă sunt: încheierea cu bine a situației școlare, iar exmanele pentru elevi și profesori să se desfășoare în siguranță și în conformitate cu legea. Dragi elevi, profesori și părinți, știu și înșeleg că e o perioadă extrem de dificilă, apreciez toate eforturile, mă bucur că suntem cu toții sănătoși și vă mulțumesc că ați continuat învățarea de acasă. Educația continuă în orice condiții”, a adăugat ministrul Educației.