Evenimentul Zilei > Politica > Cum se păzește Dăncilă de coronavirus
Cum se păzește Dăncilă de coronavirus

Cum se păzește Dăncilă de coronavirus

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, a povestit cum se păzește de noul coronavirus, lansând deopotrivă atacuri la adresa Guvernului Orban.

„Trebuie să ne gândim şi la ceilalţi şi să ne gândim la faptul că atitudinea fiecăruia contează. Aşa cum fac toţi cei care dau dovadă de responsabilitate, şi eu m-am izolat acasă. Nu ies din casă, nu iau contact cu nimeni, tocmai pentru a merge în linia normală, linie care a fost atât de mult mediatizată şi subliniată de medici precum dr. Streinu Cercel şi dr. Arafat. Cred că toţi trebuie să dăm dovadă de responsabilitate şi, în aceste momente dificile pentru România, pentru Europa, trebuie să respectăm şi noi regulile. Eu stau în casă, nu merg nici la magazin, doar băiatul meu a mai ieşit la cumpărături”, a declarat Viorica Dăncilă pentru DCNEWS.

„Este regretabil că avem medici infectaţi, pentru că ei sunt în linia întâi. Trebuie să ridice semne de întrebare asta, pentru că au fost trimişi acolo fără echipamente de protecţie, este o dovadă de iresponsabilitate şi greu de acceptat din partea Guvernului. Noile restricţii anunţate de preşedinte au venit târziu, asta e părerea mea. Interdicţiile trebuiau impuse de mai mult timp, la fel ca asigurarea reală a condiţiilor specifice carantinei şi izolării. În ceea ce priveşte restricţiile pentru persoanele de peste 65 de ani, ele nu pot fi aplicate în mod real dacă autorităţile locale nu au posibilitatea legală şi fondurile pentru a avea grijă de aceste persoane”, a mai spus fostul premier.