Evenimentul Zilei > Actualitate > Carantină în Otopeni. Cum se circulă spre aeroportul „Henri Coandă”
Carantină în Otopeni. Cum se circulă spre aeroportul „Henri Coandă”

Carantină în Otopeni. Cum se circulă spre aeroportul „Henri Coandă”

Cum influențează introducerea măsurii de carantinare a localității Otopeni circulația călătorilor spre și dinspre aeroportul „Henri Coandă”.

Carantină în Otopeni. Cum se circulă spre aeroportul „Henri Coandă”.

Persoanele care călătoresc spre sau dinspre Aeroportul „Henri Coandă” nu vor avea de suferit din cauza carantinei. Aceștia vor putea circula fără nici un fel de restricție pe acest traseu.

Precizările au fost făcute de prefectul județului Ilfov, Daniel Zamfir, conform libertatea.ro.

Orașul Otopeni a intrat în carantină, începând de joi, 18 martie, începând cu ora 22.00. Astfel, circulația în localitate nu se poate face decât în baza declarațiilor pe proprie răspundere.

Cum se circulă spre aeroportul „Henri Coandă”

Prefectul județului Ilfov a precizat că măsura nu va fi impusă și celor aflați în trecere spre aeroport. Aceștia nu vor întâmpina probleme din partea autorităților locale. Ei își vor putea justifica scopul călătoriei, fie cu biletul de avion, fie cu o declarație pe propria răspundere.

„Traficul spre aeroport nu va fi afectat, se poate tranzita orașul. Cei care merg la aeroport își pot justifica scopul călătoriei cu biletul de îmbarcare sau cu o declarație pe propria răspundere. La fel, și cei care vin de la aeroport. Nu vor fi filtre pe DN1, ci pe străzile adiacente ale orașului, acolo măsura are sens”, a explicat Daniel Zamfir, prefectul de Ilfov.

Cum se circulă spre aeroportul „Henri Coandă”

Conform reglementărilor în vigoare, pe durata carantinei, circulația este interzisă în localitățile supuse măsurii. Astfel, între orele 6.00 și 22.00 nu se poate circula decât în situații excepționale. Cei care ies din casă vor trebui să prezinte declarații pe proprie răspundere în care să prezinte scopul deplasării.

Aceste aspecte pot fi consultate în Hotărârea nr. 33 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Actul normativ prevede că, de exemplu, persoanele peste 65 de ani nu pot ieși din casă decât în anumite intervale orare. Aceștia pot merge la cumpărături sau ca să-și rezolve anumite probleme între orele 10.00-14.00. Persoanele sub 65 de ani, pot circula în intervalele orare 6.00 – 10.00, respectiv 14.00-20.00.

„Vrem astfel să protejăm persoanele vulnerabile”, a explicat prefectul Zamfir.

Carantină în preajma Bucureștiului

În opnia sa, rata de infecții care a crescut în județul Ilfov are drept cauză aglomerarea urbană foarte mare. De asemenea, la numărul mare de cazuri au mai contribuit și mobilitatea locuitorilor județului.

În afară de Otopeni, care are o rată de infectări de 7,04 cazuri la mia de locuitori, au mai intrat în carantină comunele Berceni și Brănești. Acestea se alătură altor cinci localități în care a fost introdusă carantinarea din 9 martie. este vorba despre Bragadiru, Dobroiești, Chiajna, Cornetu și Clinceni.