Comicul american Dave Mordal străbate America în căutarea unor tradiţii locale mai ciudate: tot soiul de competiţii neobişnuite şi concursuri aparte, care fac ca fiecare regiune să fie unică.

Până să ajungă aici, Dave Mordal lea încercat pe toate: a fost în marină ca operator de echipamente grele, a ţinut spectacole ca actor de comedie stand-up, iar acum realizează o serie de materiale pentru televiziune. Şi-a făcut apariţia în producţiile "The Tonight Show cu Jay Leno" şi "Tough Crowd cu Colin Quinn".

În 1999, a interpretat un rol în comedia "Los Enchiladas", regizată de Mitch Hedberg. Participarea la reality-showul "NBC’s Last Comic Standing 3" (2004), i-a adus locul al doilea.

În documentarul care începe astăzi la ora 17.00, Mordal se implică în fiecare situaţie şi participă cot la cot cu experţii locali, indiferent că e vorba despre o cursă prin mlaştină sau de o competiţie de împuşcături. În primul episod, acesta ajunge în Ohio pentru Campionatul SUA de Curse cu maşini de tuns iarba, iar pentru a participa la cursă nu are nevoie decât de un motor.

Călătoria sa continuă în Tennessee, pentru Campionatele Mondiale de Urcare Extremă pe Stânci, unde concurenţii, la bordul camionetelor proprii, urcă pe pante de până la 80 de grade. Pentru şi mai multă andrenalină, Dave participă la un derby de demolări unde concurenţii sunt legaţi la ochi. Printre participanţi se numără şi o familie care distruge maşini de 30 de ani.

O altă cursă care îl încântă pe realizator este Campionatul Mini-Moto Florida, unde bărbaţii adevăraţi participă la cursa cea mare cu motociclete ce pot fi ridicate într-o singură mână.