Evenimentul Zilei > Actualitate > Manevrele dubioase ale lui Putin în România, în plină pandemie. Este scandalos!
Manevrele dubioase ale lui Putin în România, în plină pandemie. Este scandalos!

Manevrele dubioase ale lui Putin în România, în plină pandemie. Este scandalos!

Măsurile luate de autoritățile din România, în plină pandemie de coronavirus, privind izolarea populației la domiciliu, precum și restricțiile de circulație impuse prin a treia Ordonanță Militară sunt practic batjocorite de Centrul Rus de Ştiință şi Cultură din Bucureșți (CRCB) care le cere românilor să iasă din case.

Trebuie spus că acest CRSC este arondat Ambasadei Ruse la Bucureșți și are o adresa online guvernamentală rusă: http://rou.rs.gov.ru/ro

Astfel, Centrul Rus de Ştiință şi Cultură din Bucureșți a postat, pe 24 martie, un mesaj prin care îi invită pe bucureșteni să vină și să  ridice broșura cu titlul cel puțin bizar pentru aceste momente: „Să-ți găseșți nemurirea de erou în focul luptei” în zilele de luni, miercuri și vineri, între orele 10-15, de la sediul situat pe Bulevardul Lascăr Catargiu, din Capitală.

Așa-zisa lucrare este dedicată poeților și ziariștilor înrolați în armata din perioada Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Inițiativa a stârnit reacții dure din partea mai multor locuitori ai României, aceștia scoțând în evidență modul în care Ambasada și Centrul Rus de Ştiință şi Cultură au ales să respecte apelurile autorităților române că oamenii să nu-și părăsească locuințele pe durata stării de urgență.

CRSC nu a ținut cont, clar, de apelul înaintat de autoritățile române, ba mai mult îi invită pe cei interesați să vină la sediul lor și să ridice broșurile, deși deplasările sunt restricționate în această perioadă. Comunicatul Centrului Rus de Ştiință şi Cultură se încheie cu un sfidător: „Vă așteaptăm!”.

În plus, titulatura „Să-ți găseșți nemurirea de erou în focul luptei” poate fi interpretată mai mult că un mesaj macabru la adresa celor care se află acum infocul luptei cu coronavirusul, scrie ziuanews.

Comunicatul emis de CRSC:

„Prezentarea broșurii:

Autorul broșurii Pavel Krahmalev, traducerea – Diana Trofim și Serghei Virsta.

Lucrarea este dedicată poeților și ziariștilor înrolați în armata din perioada Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Și în perioada coronovirusului noi lucrăm pentru dvs.

Această broșură este disponibilă pentru voi. O puteți ridică de la Centrul în perioada – luni, miercuri, vineri, între orele 10 și 15.

Vă așteptăm!”, se arată în mesajul postat de Centrul Rus de Ştiință şi Cultură pe pagină oficială de Facebook.