Cum să scoţi nunta din tipare

Cum să scoţi nunta din tipare

Tot mai mulţi tineri aleg să-şi organizeze cel mai important eveniment într-un mediu neobişnuit.

Nuntă pe snow-board în vârf de munte sau în paturi cu baldachin pe malul mării, nuntă la Veneţia, în Grecia sau în Santorini, nuntă medievală la Si ghişoara, la ţară cu toate obiceiurile populare sau una pe motor. Toate acestea au fost sau urmează să fie organizate de Yes Events, una dintre companiile specializate din domeniu.

Nunţile diferite de modelul clasic sunt tot mai căutate, deoarece din ce în ce mai mulţi tineri care decid să se căsătorească aleg să facă petreceri nonconformiste, deseori spre indignarea soacrelor şi a mătuşilor. Însă, dacă viitorii soţi reuşesc să spargă tiparele şi să învingă preju decăţile, poate începe aventura unei nunţi atipice.

Chiar şi atunci când nu sunt siguri cum vor să petreacă această zi specială, ei pot cere sfatul consultanţilor companiilor specializate. Aceştia îi vor ajuta să aleagă cel mai potrivit loc pentru organizarea nunţii şi să decidă ce recuzită pot avea şi ce meniu în funcţie de bugetul disponibil.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preţuri de la 2.000 de euro

"Oamenii au devenit mult mai stricţi cu privire la banii pe care îi cheltuiesc. Dacă înainte de criză dădeau bani cu lejeritate, acum negociază mult mai dur", descrie Corina Mihai, directorul general al companiei de organizare de evenimente Yes Events, cum a schimbat criza comportamentul clienţilor.

Preţurile variază în funcţie de numărul invitaţilor şi de recuzită. De exemplu, cei care doresc o ceremonie pe malul mării, cu 60 de invitaţi, vor plăti aproximativ 2.000 de euro dacă evenimentul are loc pe plaja din 2 Mai. Pentru o nuntă la Sighişoara, tariful pleacă de la 4.000 de euro fără cazare. Atenţie la flori: acestea umflă simţitor factura finală.

Iar pentru o nuntă în stil veneţian, organizată la Hotelul Crowne Plaza din Capitală, preţul este de peste 4.500 euro. Yes Events garantează atmosfera veneţiană datorită unor panouri pictate şi a mărturiilor sticluţe de parfum în formă de gondole din sticlă de Murano. Mărturiile preferate de tineri sunt obiecte decorative legate de tematica nunţii, cum ar fi magneţi de frigider, măşti veneţiene, semne de carte cu poze inscripţionate etc.

"Majoritatea tinerilor doresc să iasă din tipare, însă de obicei se lovesc de împotrivirea rudelor", ne-a declarat Corina Mihai. Ea spune că, în general, soţii au pasiuni comune şi doresc să le trăiască şi în cea mai frumoasă zi a vieţii lor. Ideea să-şi facă o firmă de organizat evenimente i-a venit chiar în timp ce îşi pregătea propria nuntă nonconformistă, în Deltă, unde a colaborat cu actuala sa parteneră de afaceri, Iulia Stan, cu o experienţă de 7 ani.

CUM ESTE ÎMPĂRŢITĂ PIAŢA

Evenimente pe placul fiecăruia

Companiile care organizează nunţi, dar şi alte evenimente speciale, şi-au împărţit piaţa prin serviciile diferite pe care le oferă. Aşa cum Yes Events este dedicată în special nunţilor nonconformiste, Bon Mariage menţine linia clasică, organizând evenimente la palatele Ghika, Snagov, Bragadiru, la Hotel Ramada North din Bucureşti, dar şi în aer liber. Compania este prezentă prin franciză şi în alte oraşe din ţară. Amalt Decor împinge mai departe acest stil către preţios.

"Sala va avea un aer nobil şi eleganţă, îmbrăcat în brocart, tafta sau organza", îşi prezintă această firmă serviciile. O altă agenţie de nunţi, Casa Cochet, se defineşte pe site-ul propriu ca "o marcă a eleganţei".

Compania colaborează în special cu restaurantele prestigioase de la hotelurile bucureştene precum Marriott, Hilton, Howard Johnson, Crowne Plaza, Sofitel sau Novotel. Asemenea firme sunt şi în ţară, cum ar fi Studio Mariage din Cluj, Top Mariage din Iaşi sau Chic Mariage din Constanţa.

DIN EXPERIENŢA ALTORA

Cinci sfaturi pentru o petrecere perfectă

  • Miresele să nu se agaţe de ideea nunţii de vis. "Nu este normal ca o floare care stă aiurea sau un element din decor să vă strice această zi", spune Corina Mihai (foto).
  • Tinerii trebuie să fie cât mai creativi, să lase deoparte vechile decoruri şi să tindă spre lucuri noi, ieşite din comun. "O nuntă creativă face mai mult decât o nuntă scumpă", spune şefa Yes Events.
  • Mireasa trebuie să doarmă în noaptea de dinaintea nunţii. Organizatorii de evenimente îi sfătuiesc pe miri să-şi organizeze petrecerile burlacilor cu două nopţi înainte, astfel încât în ziua nunţii să fie odihniţi şi proaspeţi.
  • Mirele şi mireasa să încerce pe cât posibil să se simtă relaxaţi. De obicei, toată lumea se distrează, mai puţin mirii, care trebuie să socializeze cu diferite rude şi cunoştinţe.
  • Toate persoanele implicate în organizarea nunţii să-i lase pe tineri să-şi organizeze petrecerea aşa cum îşi doresc, fără să insiste pentru anumite obiceiuri sau aranjamente.