Evenimentul Zilei > Social > Cum să îți dezgheți parbrizul iarna. Trucul simplu și eficient. Nu mai trebuie să ieși în frig cu o oră înainte
Cum să îți dezgheți parbrizul iarna. Trucul simplu și eficient. Nu mai trebuie să ieși în frig cu o oră înainte

Cum să îți dezgheți parbrizul iarna. Trucul simplu și eficient. Nu mai trebuie să ieși în frig cu o oră înainte

Iarna, mulți șoferi întârzie la muncă sau la alte activități din cauza parbrizului înghețat. Există o metodă prin care ei pot scăpa de această problemă foarte rapid și fără să se chinuie prea mult.

Dezghețarea parbrizului este o reală problemă pentru majoritatea șoferilor, mai ales atunci când trebuie să își ducă copiii la școală sau să meargă la muncă. Nu mai este un secret că parbrizul mașinii poate îngheța complet, iar gheața trebuie îndepărtată cu o racletă, în frig, pentru a avea vizibilitate în timpul condusului. Cu toate astea, există o metodă mult mai simplă și eficientă.

Potrivit unui videoclip postat de Driving Test Succes pe TikTok, gheața de pe parbriz poate fi îndepărtată lejer, prin activarea ventilatorului de parbriz al mașinii. Astfel, geamul se va încălzi din interior și va topi gheața. „Parbriz înghețat? Pornește temperatura la maxim. Pornește ventilatorul de parbriz față la maxim. gheața ca începe să se topească din cauza căldurii. Șterge excesul de apă și revino la ventilatorul normal”, au spus aceștia.

Șoferii vor putea să își dezghețe parbrizul mult mai ușor și nu vor mai întârzia. Clear WEar Driving vin și cu alte sfaturi pentru conducătorii auto: „Acum nu folosiți ștergătoarele de parbriz sau spălătoarele de parbriz pentru că nu vă vor ajuta. Porniți sistemul de dezaburire din față și din spate. Dezaburitorul din spate încălzește și oglinzile laterale la majoritatea mașinilor noi. Dar dacă oglinzile nu sunt curate, asigură-te că le cureți înainte de a începe să conduci. Apoi poți folosi ștergătoarele”.

@drivingtestsuccess HOW TO:👉🏼 Defrost your windscreen 🚘❄️ #drivingtips #learnerdriver #hacks #fyp #foryoupage ♬ Funk It Up – Official Sound Studio

Amenzi pentru șoferi iarna

Oficialii de la Ministerul Afacerilor Interne(MAI) și-au făcut TikTok și le-au reamintit șoferilor fără anvelope de iarnă că riscă să primească amendă.

„Atunci când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, gheață sau polei ești obligat să-și echipezi autovehiculul cu anvelope de iarnă. Doar anvelopele de iarnă inscripționate cu simbolurile M+S sunt omologate pentru a fi folosite în condiții de iarnă.Nerespectarea acestei obligații se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.305 lei și 2.900 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare. În această situație, polițistul rutier eliberează o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație”, precizează MAI în respectivul clip video.