Cum să faci să nu iei țeapă cumpărând medicamente scumpe. Vezi ce trebuie să ceri medicului sau farmacistului

Cum să faci să nu iei țeapă cumpărând medicamente scumpe. Vezi ce trebuie să ceri medicului sau farmacistului

Pacienții români ar trebui să ceară medicilor lor mai multe informații referitoare la posibilitățile de tratament atunci când merg la doctor. Astăzi a fost lansată o campanie de informare referitor la felul în care ne putem trata.

Pacienții din România nu prea știu că medicamentele generice sunt la fel de eficiente ca și cele scumpe pe care de regulă le prescriu medicii pe rețetă. Românii ar trebui să ceară doctorilor lor mai multe informații despre alternativele de tratament, generând în acest fel economii substanțiale la bugetul Sănătății fără a face compromisuri la nivelul calității medicației. Astăzi a fost lansată o campanie de informare pe acest subiect de Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România a semnat astăzi un parteneriat cu Agenția Natională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale. Potrivit acestora, medicii prescriu medicamente pe baza substanței active care se găsește în mai multe medicamente sub diverse denumiri comerciale și la prețuri diferite.

"Este absolut necesar ca pacienții români să fie mai bine informaţi cu privire la tratamentele urmate şi astfel să ceară în farmacii medicamentele potrivite nevoilor lor. În acest sens, românii ar trebui să ştie faptul că medicamentele generice sunt la fel de sigure și eficiente ca orice alte medicamente disponibile în farmacii și, în plus, sunt mai accesibile ca preț. Încurajarea utilizării medicamentelor generice reprezintă o soluție adoptată la nivel mondial pentru creșterea accesului la tratament al populației și pentru ținerea sub control a costurilor sistemelor publice de sănătate", a declarat Dragoș Damian, Președinte APMGR.  

"Ministerul Sănătăţii susţine astfel de acţiuni de conştientizare a consumatorilor cu privire la siguranţa şi calitatea medicamentelor generice, care se înscriu în programul de acţiuni adoptat recent de Guvern în cadrul Strategiei Naţionale de Sănătate 2014-2020. Sperăm că această campanie de informare va creşte accesul pacienţilor la tratament, ajutandu-i să-şi cunoască mai bine drepturile şi să fie conştienţi de posibilităţile de a face economii prin alegerea  medicamentelor generice", a declarat Dorel Săndesc, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății.

Ne puteți urmări și pe Google News