Polonia nu este singura țară din Europa care a construit aeroporturi în încercarea de a atrage zboruri. Însă ce este izbitor în cazul Poloniei este că țara a beneficiat de fonduri de la UE pentru aceste proiecte. Potrivit cifrelor furnizate de Comisia Europeană, în perioada 2007-2013, Polonia a primit de la UE fonduri de 615,7 milioane de euro special pentru aeroporturi. Este vorba de o sumă dublă comparativ cu următorul mare beneficiar la acest capital, Spania, și mai mult decât sumele primite de o treime din toate statele membre pentru aeroporturi, potrivit Agerpres.ro

Cele mai mari probleme sunt la noul terminal internațional de la aeroport de la Lodz, unde în 2013 numărul de pasageri a fost mai mic cu aproape un milion decât se preconiza. Într-o zi relativ aglomerată din timpul verii doar patru zboruri au ajuns și patru au plecat de pe acest aeroport.

Jacek Krawczyk, fost președinte al consiliului de administrație de la compania aeriană poloneză LOT susține că Polonia nu a avut performanțe mai proaste decât alte state UE la construirea de aeroporturi însă sumele mari pe care a încercat să le absoarbă de la UE într-un timp scurt este de vină pentru unele probleme. Krawczyk subliniază că în cazurile în care lucurile nu au mers', nu a fost vorba ,,de corupție ci de priorități greșite'.

Te-ar putea interesa și: