Evenimentul Zilei > Social > Cum ne influențează viața, din punct de vedere psihologic, pietrele prețioase și semiprețioase?
Cum ne influențează viața, din punct de vedere psihologic, pietrele prețioase și semiprețioase?

Cum ne influențează viața, din punct de vedere psihologic, pietrele prețioase și semiprețioase?

Bijuteriile pe care le purtăm zi de zi, fie că au pietre prețioase sau semiprețioase, ne pot influența sănătatea fizică și psihică fără să știm. Sunt multe alte pietre semi-prețioase despre care nu am auzit și care ne pot îmbunătăți viața sentimentală, situația financiară și chiar și sănătatea.

Judy Hall și-a dedicat viața studiind cristalele și pietrele semi-prețioase și a lansat multe cărți care conțin detalii despre cum ne putem îmbunățăți diverse aspect ale vieții folosind pietrele semi-prețioase. În limba română sau tradus cele doua volume „Totul despre cristale”, care vin în spirijnul celor interesați de detalii. Iată câteva din dintre cele mai cunoscute pietre cu tot cu abilitățile lor vindevătoare din punct de vedere psihologic:

AMETISTUL

Echilibrează excesele emoționale, îmbunătățește memoria și stimulează motivația. Această piatră elimină furia, mânia, teama și anxietatea. Alină tristețea și durerea sufletească, fiind extrem de util în cazul celor care au pierdut pe cineva drag.

DIAMANTUL

Conferă curaj, senzația de invincibilitate și putere morală. În altă ordine de idei, lumina sa nemiloasă evidențiază orice aspect negativ care are nevoie de schimbare, de transformare. Cu alte cuvinte, îl determină pe posesorul său să se șlefuiască, să ajungă la cea mai bună formă a sa. El alungă durerile emoționale, reduce teama și facilitează noile începuturi. Este prin excelență o piatră a creativității, care stimulează imaginația și inventivitatea. La nivel mental, diamantul face legătura între intelect și propriul inconștient.

JADUL

Stabilizează personalitatea și integrează mintea și corpul. Promovează independența, elimină gândurile negative, aducând liniște. Stimulează ideile și face ca sarcinilie să pară mai puțin complexe, astfel încât să fie rezolvate repede. Jadul ajută și la îndepărtarea emoțiilor negative și mai cu seama a iritabilității.

SMARALDUL

Conferă tărie de caracter și ajută la depășirea necazurilor. Este o piatră a regenerării și a recuperării, putând să vindece emoțiile negative. Amplifică la maxim pofta de viață și este util în cazurile de claustrofobie. Îmbunătățește memoria și sporește luciditatea, inspiră cunoașterea interioară profundă. Este o piatră a înțelepciunii, care promovează discernământul și adevărul.

RUBINUL

Scoate la lumină mânia și alte energii negative pentru a fi înlocuite. Promovează capacitățile de lider dinamic care știe și care poate să depășască obstacolele care apar neprevăzut. El oferă o atitudine pozitivă și curajoasă. Sub influența sa, mintea devine mai lucidă și mai ascuțită, iar puterea de concentrare este cu mult amplificată. Datorită efectelor sale protectoare, rubinul ne ajută să devenim mai puternici în timpul disputelor și al controverselor. Cu toate acestea, rubinul amplifică pasiunea, stimulează entuziasmul și crește activitatea sexuală.

OCHIUL DE TIGRU

Integrează cele două emisfere cerebrale și amplifică percepția practică. Contribuie la adunarea informațiilor haotice pentru obținerea unei imagini de ansambu coerente. Este util pentru rezolvarea conflictelor interioare, mai ales cele care au legătură cu orgoliul și cu încăpățânare. Vindecă în timp problemele asociate cu stima de sine, autocritica și creativitatea blocată. Această piatră ajută la recunoașterea talentelor și, deopotrivă, la descoperirea defectelor pentru ca acestea să fie îndreptate. Pentru ca bijuteriile care conțin aceste pietre să fie folosite ca remedii și nu doar ca accesorii, trebuiesc „curațate” și încărcate energetic.