În cadrul emisiunii moderate de Rifai, Davis a declarat că speră ca relaţiile SUA cu Israrelul să rămână la fel de bune şi după ce instalarea lui Donald Trump la Casa Albă, mai ales că miliardarul are o relaţie specială cu această ţară.

”Relația dintre Israel și Statele Unite a fost întotdeauna foarte bună. Președintele Obama a făcut ca această relație să se întărească. Donald Trump este un tip nou, e o figură nouă, să vedem cum se va purta; are o relație puternică cu Israel, mulți dintre nepoții lui sunt evrei”, a declarat acesta, la Realitatea TV.

Davis apreciază calitatea de om de afaceri a lui Donald Trump şi speră ca acesta să contribuie la o împăcare israeliano-palestiniană în regiune.

Profesorul israelian a apreciat şi relaţiile de prietenie pe care ţara sa le are cu România. ”Relația dintre Israel și România este una specială. Israelul a fost construit pe baza a zeci de mii de români care s-au mutat în Israel. Îmi amintesc anii '60, '70… mulți dintre ei intelectuali. Gemul românesc e, după părerea mea, cel mai bun din lume. Îl cumpăr de fiecare dată când mă duc la magazin. Avem multe de învățat unii de la ceilalți. România poate învăța Israelul multe lucruri și viceversa”, a mai spus Davis.

Profesor la Herzliya, Jonathan Davis a invitat-o pe Denise Rifai să susţină un discurs în faţa studenţilor israelieni pe teme de comunicare, fapt ce se va petrece în perioada următoare. (Sursa: RealitateaTV)