Cum ÎNJURĂ Papa Francisc în faţa a mii de credincioşi, strânşi în Piaţa Sfântul Petru | VIDEO

Cum ÎNJURĂ Papa Francisc în faţa a mii de credincioşi, strânşi în Piaţa Sfântul Petru | VIDEO

Papa Francisc a reuşit să provoace stupefacție în timpul slujbei tradiţionale de duminică de la Vatican, după ce a folosit accidental un limbaj total neevlavios în faţa a mii de credincioşi, strânşi în Piaţa Sfântul Petru. "Înjurătura" rostită involuntar de la balconul Vaticanului a ajuns rapid viral pe internet.

Potrivit  The Independent, Papa Francisc a rostit cu seninătate un cuvânt... profan, cu uşurinţa unui docher beat într-un pub.

Suveranul a vrut să pronunţe cuvântul italian "Caso", dar a pronunţat accidental "cazzo", cuvânt care traduce fie prin actul sexual, fie la organele genitale de sex masculin, iar rostirea sa este echivalentă cu o înjurătură. Și parcă nu era destul, gafa de limbaj s-a produs într-un moment emoţionant, în care Papa  Francisc făcea apel la comunitatea internaţională pentru a căuta o soluţie paşnică la criza din Ucraina.

"Fac un apel din inimă la comunitatea internaţională de a sprijini orice iniţiativă în numele dialogului şi armoniei. O inimă care îşi doreşte posesiuni este o inimă de unde Dumnezeu lipseşte. Pentru aceasta, Iisus i-a pedepsit adesea pe cei bogaţi, deoarece riscul ca ei să caute siguranţa în bogăţia acestei lumi este mare. În acest cazzo, providenţa lui Dumnezeu se face vizibilă ca gest de solidaritate", a spus Suveranul Pontiful.

Ne puteți urmări și pe Google News

"A greşi este omeneşte, a ierta este divin", declara poetul englez Alexander Pope. Aceste cuvinte i-ar putea aduce puţină alinare Papei Francisc, scrie The Independent. <iframe width="620" height="349" src="//www.youtube.com/embed/Cn-sCvQG1i0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> ARTICOLE POPULARE:

  • "Lupii nopţii", armata de motociclişti a lui Putin merge în Crimeea | GALERIE FOTO

  • Sătulă ca imaginea ei să circule pe net ca SEXY DEŢINUT, mama a patru copii dă un site în judecată | GALERIE FOTO
  • CARNAVALUL DE LA RIO a început! Regele Momo: "Să fie bucurie!" | GALERIE FOTO