Evenimentul Zilei > Politica > Cum au votat candidații din Capitală în Duminica orbului
Cum au votat candidații din Capitală în Duminica orbului

Cum au votat candidații din Capitală în Duminica orbului

Mai toți candidații la Primăria București au venit la urne însoțiți de membri ai familiei și au vorbit despre schimbare, anticorupție și credință în Duminica Orbului.

Cătălin Predoiu, candidatul PNL, a vorbit în metafore. Liberalul a remarcat vremea plăcută şi a spus că ziua votului va fi începutul unei perioade „însorite” pentru Bucureşti după ani de administraţie „care ne-a adus numai umbră”. Robert Turcescu, candidatul PMP, a votat cu gândul la copiii bucureşteni. „Să trăiască într-o capitală europeană”, a spus el, după care şi-a luat fetiţa şi au plecat să se plimbe în parcul Agronomiei. Alţii au votat pentru un Bucureşti „necorupt”, precum Nicuşor Dan, candidatul USB, care a avut o noapte albă. Cotat cu prima şansă la casele de sondaje, candidatul PSD, Gabriela Firea, s-a referit la copii, locuri de muncă, investitori, trafic, şcoli, vârstnici. „Sunt pregătită să lupt pentru bucureşteni”, a asigurat ea. Candidaţii au vorbit despre nevoia de profesionalism şi au precizat că politicul a făcut un pas prin schimbarea candidaţilor, iar acum este rândul alegătorilor să cureţe clasa politică.

„Cum vrea Dumnezeu aşa să fie!”

● „Eşti punctuală ca ceasul elveţian”, îi spune Gabrielei Firea un coleg de partid. Candidatul PSD la Primăria Capitalei coboară din maşină la ora 09.00 fix, în faţa Colegiului „Tudor Vianu” din Capitală. La gât poartă un lănţişor cu o cruce. „Cum vrea Dumnezeu aşa să fie”, le spune ea celor aproximativ 20 de tineri PSD-işti care o aşteaptă în faţa secţiei de votare. Ea îi pupă, ei o aplaudă şi îi strigă: „Să fie cu noroc!”.

● După ce Firea primeşte buletinele de vot, unii din membrii secţiei încep să comenteze. „E minionă, cu tocuri înalte”, îi spune o doamnă colegei sale. „E finuţă”, îi răspunde aceasta.

● Candidatul PSD iese din cabină. „Am votat cu speranţa că bucureştenii şi familiile lor vor avea o viaţă mai bună. Cu toţii ne dorim acest lucru (…) Sunt pregătită să lupt pentru bucureşteni”, declară în faţa camerelor de filmat. În timp ce iese din secţia de vot îi spune iar unui coleg: „Ce vrea Doamne- Doamne asta să fie”. Afară mărturiseşte că a avut emoţii mai mari decât se aştepta şi pleacă într-o vizită prin sectoare pentru „a lua pulsul”

Predoiu, soarele şi umbra

● Cătălin Predoiu a venit însoţit la vot doar de soţia sa, Alina, la câteva minute după ora 11.00, la colegiul Virgil Madgearu, din zona Romană.


FOTO:Cătălin Predoiu vrea ca Bucureştiul să ajungă o „mare” capitală europeană● „Mă bucur să fim aici într-o zi atât de însorită, frumoasă, sper şi sunt convins că va fi începutul unei perioade însorite şi pentru Bucureşti după atâţia ani de administraţie care ne-a adus numai umbre şi multe necazuri”, a declarat candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, la ieşirea din secţia de votare.

● El a declarat că speră ca din votul bucureştenilor să iasă o administraţie care să aşeze Bucureştiul în rândul marilor capitale europene.

● „Am votat pentru soluţii serioase (referire la sloganul său-n.r.), pentru seriozitate şi profesionalism, pentru că doar acestea sunt soluţiile câştigătoare pentru bucureşteni în primul rând. Sunt convins, încrezător că sunt soluţii câştigătoare şi astăzi şi din acest vot al bucureştenilor, să dea Dumneazeu să iasă o administraţie care să aşeze oraşul acolo unde îi este locul, o mare capitală europeană”, a mai spus Cătălin Predoiu.

● În momentul în care a votat Predoiu, majoritatea alegătorilor prezenţi la urne erau de vârsta a treia.

Nicuşor Dan a avut o „noapte albă”, chinuit de petrecerea unui vecin

● Își aranjează cămașa, sacoul și îi întreabă pe jurnaliști dacă „totul e ok”. În fața camerelor de luat vederi mărturisește, distrat, că nu prea a dormit azi noapte pentru că „vecinul și-a sărbătorit majoratul”.

● Candidatul USB la Primăria Capitalei – Nicuşor Dan – a votat pentru „un Bucureşti necorupt” şi pentru „o nouă clasă politică”.


FOTO;Matematicianul îşi doreşte o Capitală „necoruptă”● Dan a venit împreună cu partenera lui. După vot au anunțat că se duc la spital, la fetiţa lor nou-născută. El a mai spus că are programate multe vizite la secţii din Capitală, pentru a-i saluta pe reprezentanţii USB care supraveghează buna desfăşurare a scrutinului. Între timp, mai mulți susținători îl felicitau.

● La ora 10.00, când a votat Nicușor Dan, în incinta secției se aflau mai mulți votanți de vârsta a treia, care și-au manifestat nemulțumirea că, din pricina zecilor de reprezentanți mass-media, trebuie să stea „la coadă” .

● La ora 9.40, la aceeași secție a votat candidatul PSD pentru Primăria Sectorului 6, senatorul Gabriel Mutu. Deși a venit intenționat la ora la care jurnaliștii erau la poartă, prezența acestuia nu a suscitat același interes din partea presei și a votanților.

Turcescu, la vot cu gândul la Primărie

● Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Robert Turcescu – a votat disde- dimineaţă, la secţia organizată în incinta Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară.


FOTO: Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Robert Turcescu, a venit la vot împreună cu soţia şi fetiţa sa.● Jurnalistul a venit la pas, pe aleile din parcul Universităţii, împreună cu soţia și cele două fiice. După vot, a stat de vorbă cu susţinătorii şi a mărturisit că va mai rămâne puţin în parc, pentru a-şi plimba fetiţa cea mică. „Vedeţi ce frumos este parcul Agronomiei? Aşa ar trebui să arate întregul Bucureşti!”, a spus Turcescu. Candidatul PMP a anunțat că va vizita mai multe secții pentru a vedea cum decurge scrutinul.

● Robert Turcescu a îndemnat electoratul să se prezinte masiv la urne, pentru a schimba cu adevărat ceva. Candidatul PMP a specificat că şi-a exprimat votul cu gândul la copiii săi, dar şi la copiii bucureşteni în general, pentru că aceştia „merită să trăiască realmente într-o capitală europeană”.

Candidaţii la sectoare, matinali

✔ Candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a mers ieri la Liceul „Jean Monnet’’ din Capitală, pentru a se convinge că votul se derulează corect, cu o geantă cu sigla USB. La remarca jurnaliştilor că nu are voie cu semnul electoral al USB pe geantă, aceasta a afirmat că „a uitat” să-l scoată.

✔ Candidatul PNL la Primăria Sectorului 4, Răzvan Sava, a venit însoţit de Cristian Popescu Piedone. Fostul primar a spus că a votat „pentru continuitate, pentru ca sectorul 4 să fie în continuare fruntaş, cu bugetul cel mai mic”.

✔ Candidatul PDS la primăria Sectorului 5, Marian Vanghelie, a afimat că poporul român are nevoie de încredere în politicieni şi a criticat campania electorală.

✔ Candidatul PMP la Primăria Sectorului 1 – Eugen Tomac – i-a îndemnat pe alegători să iasă la vot, deoarece societatea se poate schimba doar prin implicare.

Falcă, fără buletin

✔Primarul în exerciţiu al municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a votat cu o carte de identitate provizorie, după ce chiar în ziua votului a constatat că nu îşi găseşte acest document. „Cred că am uitat-o undeva la intrarea într-un minister, în Bucureşti, unde am fost pentru că aveam nevoie de nişte avize. Drept urmare am fost nevoit să mă duc să îmi fac o altă carte de identitate, pentru a putea vota alături de arădeni”, a explicat el.

✔ Și co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, la vot, că şi-a uitat buletinul după ce a votat şi că a votat cu emoţii. „Mi-am uitat şi buletinul. Noroc că au strigat după mine membrii secţiei să-mi recuperez buletinul de identitate”, a spus Gorghiu.

✔ Deşi nu are voie să facă acest lucru, co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a ieşit de la vot şi a declarat: „Am votat pentru ALDE, partidul pe care îl reprezint și pentru candidații noștri”, a spus Tăriceanu.

✔ Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a spus la ieşirea de la vot, că „se fură cum nu a crezut că e posibil” şi că „traiul” actual al românilor se datorează şi faptului că nu s-au gospodărit bine.

✔ La rândul său, Lia Olguţa Vasilescu, candidatul Alianţei PSD+UNPR la un nou mandat de primar al Craiovei, a afirmat că a dat „un vot optimist pentru continuitate”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.