Evenimentul Zilei > EVZ Special > Cum au schimbat procurorii clasamentul în topul miliardarilor din România
Cum au schimbat procurorii clasamentul în topul miliardarilor din România

Cum au schimbat procurorii clasamentul în topul miliardarilor din România

Cum au schimbat procurorii clasamentul în topul miliardarilor din România. Topul cu cei mai bogaţi a fost ocupat de politicieni şi afacerişti. Dar mulţi dintre ei au ajuns la puşcărie.
Cum au schimbat procurorii clasamentul în topul miliardarilor din România. Topul cu cei mai bogaţi a fost ocupat de politicieni şi afacerişti. Dar mulţi dintre ei au ajuns la puşcărie sau li s-a diminuat averea. Iar clasamentul miliardarilor a suferit mari modificări în ultima perioadă.
În acest context, topul bogaților a fost spart de politicieni în anul 2020. Unii au dispărut din topul milionarilor din motive necunoscute. Alții s-au dus la pușcărie în urma dosarelor întocmite de procurori. Şi ce este interesant, unii au făcut miliarde peste noapte.

Cum au schimbat procurorii clasamentul în topul miliardarilor din România

Deşi tara trece printr-o pandemie, România a oferit oportunități pentru mulți să devină bogați. De exemplu unii politicieni s-au descurcat foarte  bine la acest capitol. Ca dovadă că sunt câțiva politicieni care au ajuns în topul bogaților.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, este în mod cert cel mai bogat politician.

PNL a intrat și el în top, după racolarea lui Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Potrivit documentarului de la Antena 3, zona de dreapta se poate mândri și cu fostul ministru Adriean Videanu. Deşi acesta s-a retras din politică, afacerile îi merg foarte bine , iar la capitolul avere  are în jur de 40 de milioane de euro.

PNL a sărăcit când l-a dat afară pe Viorel Cataramă. Acesta are o avere estimată la 37-39 de milioane de euro.

Procurorii au contribuit la spargerea topului milionarilor din România

Procurorii au avut o influență uriaşă în modificarea topului milionarilor. Datorită dosarelor penale din ultimii ani au provocat răsturnări spectaculoase de situație în topul miliardarilor.

Spre exemplu, omul de afaceri Ioan Niculae, unul dintre cei care a dominat ani de zile topurile miliardarilor, a ajuns din nou la închisoare, a arătat Andreea Sava, sâmbătă seară, la emisiunea ”Descoperiți”.

Şi în lume au avut de suferit afaceriştii aflaţi în topul miliardarilor

Miliardarii au simțit și ei turbulențele de la începutul crizei de coronavirus, care, printre altele, au provocat o scădere accentuată a cotațiilor de bursă, pe piețele de valori. Potrivit studiului, săptămânile imediat următoare izbucnirii pandemiei au contribuit la scăderea bogăției globale a miliardarilor, cu aproximativ 6,6%, până la 8 mii de miliarde de dolari, între martie-aprilie 2020.
În aceasta perioadă, „clubul super-bogaților” a pierdut, temporar, 43 de membri. Din aprilie, a început o fază de redresare, în care activele totale au crescut cu aproximativ 28%, până la sfârșitul lunii iulie a acestui an.
Faptul că, în pandemie, decalajul dintre bogați și săraci se extinde și mai repede, a facut ca ONU să faca un apel urgent la cei din vârful piramidei banilor. Se atrage atenția că, la baza acesteia, riscurile sărăciei sunt în creștere, deoarece pandemia a făcut ca milioane de oameni să fie șomeri. Iar nevoia este și mai mare în regiunile sărace ale lumii, unde pandemia a lăsat urme mult mai profunde, scrie NYT.