Cum au pus mâna americanii pe Bubu Cernea

Cum au pus mâna americanii pe Bubu Cernea

L-au vrut la „Berklee College of Music” de la 16 ani, dar tânărul a preferat să joace în Pariu cu viața și să fie în LaLa Band

Vă mai amintiți de simpaticul puști care prezenta la numai cinci ani, Kiki Riki Miki (foto mic)? Bubu, fiul solistei Crina Mardare și al lui Mișu Cernea, de la Sfinx Experience, a devenit, între timp, un toboșar de exce p ț i e , căutat atât în România, cât și în Statele Unite. Recent întors de peste Ocean, unde a studiat muzica la „Berklee College of Music”, Mihai Bubu Cernea (21 de ani) a prins un prim contract, cu trupa sa, Hot Play, la Kanal D.

FOTO: Vă mai amintiți de simpaticul puști care prezenta la numai cinci ani, Kiki Riki Miki

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am terminat în doi ani, în loc de patru, iar de când m-am întors am fost în mai multe proiecte și ăsta este unul dintre ele”, spune Bubu. De ce n-a ales America? „Am ales-o, pentru că am proiecte și acolo, pe care le veți vedea în luna septembrie. Pregătesc ceva foarte mare cu instrumentiști de la „Berklee College of Music” (unde Bubu a obţinut și cea mai mare bursă acordată de instituţie, 20.000 de dolari). „Cât am stat acolo mi-am făcut o grămadă de relații, mi s-au deschis foarte multe porți”. Puțină lume știe că, în 2010, în urma unui curs de vară pe care instituția îl oferea, Bubu a fost ales să facă școala la Berklee. Pe atunci avea 16 ani, dar celebra instituție a spus că el e pregătit să fie acceptat din toamnă la facultate. Bubu era în clasa a X-a. „Cum e soarta, dacă aș fi rămas acolo nu s-ar mai fi întâmplat LaLa Band, Pariu cu viața”, spune Bubu. „Toți de acolo au proiectele lor. Unii sunt cunoscuți la ei acasă, sunt o elită a muzicienilor. Am un coleg din Georgia care a făcut un video cu Michael Jackson și Justin Timberlake, a strâns atâte vizualizări încât l-au contactat mulți artiști să scrie pentru ei. Așa s-a întâmplat și cu mine, când au auzit câte fac, au spus: «Mamă, ce tare!». După primele două semestre, pentru că rezultatele erau maxime, mi-au acordat șansa să studiez mai repede”.