Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum au furat 4 români din Germania aproape un milion de euro?! Metodă de ultimă oră
Cum au furat 4 români din Germania aproape un milion de euro?! Metodă de ultimă oră

Cum au furat 4 români din Germania aproape un milion de euro?! Metodă de ultimă oră

Patru români stabiliți în Germania au fost arestați luni, după ce în perioada 2018 - 2019 au reușit să spargă mai multe bancomate din Berlin.

Din primele informații reiese că românii ar fi reușit să sustragă peste 660.000 de euro din mai multe bancomate din Berlin, folosind doar un stick USB pe care se afla un program Malware, scrie Ziarulromanesc.de.

Programul de pe USB manipula bancomatele astfel încât să elibereze sumele indicate fără a fi nevoie de un card introdus în aparat. De asemenea, hoții nu erau nevoiți să folosească violența, în timpul „ procesului” nefiind amenințați angajații băncilor respective.

Cei patru bărbați au fost trimiși luni, 4 mai, la Secția 34 a Curții Regionale din Berlin. Procurorul i-a acuzat că au încercat să spargă bancomate de 37 de ori folosind așa-numita metodă „jackpotting”. În 25 de cazuri, acest lucru a avut succes.

Loviturile au avut loc între octombrie 2018 și octombrie 2019, când doi membri ai bandei au fost arestați. Ceilalți doi au fugit în România, dar au fost prinși și extrădați.

Potrivit rechizitoriului, aceștia au luat 18.000 de euro de la un bancomat de pe Kurt-Schumacher-Damm.

Un dispozitiv manipulat de pe Müllerstrasse a scuipat 42.640 de euro. Numai în noaptea de 14/15 octombrie 2018, cinci bancomate au fost operate, hoții luând un total de 130.600 de euro.