Evenimentul Zilei > Social > Cum arată noile autobuze hibrid pentru Capitală. FOTO în articol
Cum arată noile autobuze hibrid pentru Capitală. FOTO în articol

Cum arată noile autobuze hibrid pentru Capitală. FOTO în articol

Primarul General Gabriela Firea a dezvăluit, printr-o postare pe Facebook, noile autobuze hibrid cu care vor circula locuitorii Capitalei.

Acestea sunt fabricate de Mercedes-Benz și, începând cu luna mai, Primăria Municipiului București (PMB) va recepționa lunar câte 20 de bucăți. În total, vor circula 130 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid pe străzile Capitalei.

„Valoarea totala a contactului este de aproximativ 50 de milioane de Euro cu TVA inclus.
Sistemul hibrid compact, adăugat versiunii de bază Mercedes Benz Citaro Euro 6, reprezintă o soluție sustenabilă, economică și fiabilă, astfel necesitând o mentenanță similară autobuzelor convenționale. În acest sens, garanția de care dispun autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid este de 8 ani este Full Warranty”, a precizat Gabriela Firea.

Noile autobuze sunt dotate cu scaune tapițate și climatizare automată, au o capacitate mare de transport călători, funcții speciale destinate persoanelor cu dizabilități, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, dar și un sistem informatic performant care permite atât furnizarea informațiilor în timp real despre călătorie pasagerilor, precum și furnizarea unor date importante despre starea de funcționare a autobuzului către Societatea de Transport București.