Acestea sunt fabricate de Mercedes-Benz și, începând cu luna mai, Primăria Municipiului București (PMB) va recepționa lunar câte 20 de bucăți. În total, vor circula 130 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid pe străzile Capitalei.

„Valoarea totala a contactului este de aproximativ 50 de milioane de Euro cu TVA inclus.
Sistemul hibrid compact, adăugat versiunii de bază Mercedes Benz Citaro Euro 6, reprezintă o soluție sustenabilă, economică și fiabilă, astfel necesitând o mentenanță similară autobuzelor convenționale. În acest sens, garanția de care dispun autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid este de 8 ani este Full Warranty”, a precizat Gabriela Firea.

Noile autobuze sunt dotate cu scaune tapițate și climatizare automată, au o capacitate mare de transport călători, funcții speciale destinate persoanelor cu dizabilități, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, dar și un sistem informatic performant care permite atât furnizarea informațiilor în timp real despre călătorie pasagerilor, precum și furnizarea unor date importante despre starea de funcționare a autobuzului către Societatea de Transport București.