Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum arată arma viitorului? Statele Unite o dețin
Cum arată arma viitorului? Statele Unite o dețin

Cum arată arma viitorului? Statele Unite o dețin

Boeing a lansat prima imagine a conceptului său de avioane de recunoaștere a unui viitor atac, oferită armatei americane.

Boeing oferă armatei americane un sistem agil, complet integrat, construit pentru competiția pentru prototipurile Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA).

Boeing FARA este proiectat pentru a răspunde nevoilor curente ale misiunii Armatei, pe măsură ce tehnologiile și misiunile se schimbă. Elicopterul cu rotor unic principal compus are un sistem de rotor cu șase palete, un singur motor, scaune în tandem și un cockpit modular, de ultimă generație, cu un afișaj reconfigurabil pentru suprafețe mari și capacități autonome.

„Oferim mai mult decât un elicopter. Oferim un sistem accesibil și complet integrat pentru armată, misiune și viitor. Am combinat inovația, ingeniozitatea și experiența dovedită a rotorcraft-ului, cu testări ample și analize avansate, pentru a oferi o soluție foarte convingătoare”, a declarat Mark Cherry, vicepreședinte și director general al lui Boeing Phantom Works.

Designul fly-by-wire are mai mult de 65 de ani de experiență în motoare, tehnologie de fabricație avansată și aditivă. Sistemul va oferi capacități perfecte în ecosistemul armatei, incluzând focuri de precizie pe distanțe lungi și efecte lansate din aer.

„Am ascultat armata, am evaluat toate alternativele și am optimizat designul nostru pentru a oferi aeronava potrivită care să răspundă tuturor cerințelor. Oferim un avion foarte fiabil, durabil și flexibil, cu accent pe siguranță și pe luptele viitoare”, a declarat Shane Openshaw, managerul programului Boeing FARA, informează Defence blog.