Evenimentul Zilei > Monden > Cum a reușit David Copperfield să facă Statuia Libertății să dispară. Secretul momentului istoric a fost divulgat. VIDEO
Cum a reușit David Copperfield să facă Statuia Libertății să dispară. Secretul momentului istoric a fost divulgat. VIDEO

Cum a reușit David Copperfield să facă Statuia Libertății să dispară. Secretul momentului istoric a fost divulgat. VIDEO

Trucurile din magie sunt pur și simplu fabuloase! Milioane de oameni au rămas fascinați de mii de spectacole realizate în acest sens, însă unii niciodată nu au reușit să afle secretele din spatele lor.

Un inventator și designer american de iluzii magice, pe nume Jim Steinmeyer, a notat, într-o carte pe care a scris-o pe tema iluzionismului că „magicienii nu îşi protejează secretele de public, ci protejează publicul de secretele lor”. Și într-adevăr, de foarte multe ori, secretele din spatele trucurilor magice care au uimit milioane de oameni au rămas ascunse.

Cu toate acestea, există unele făcute publice și explicate, după ani de zile, persoanelor fascinate de tenacitatea magicienilor și misterele din spatele fenomenelor ce ar fi părut imposibile de realizat. Este și cazul dispariției Statuii Libertății.

Secretul din spatele dispariției Statuii Libertății

În anul 1983, într-o emisiune live difuzată de CBS, David Copperfield a făcut posibil imposibilul. Statuia Libertății a dispărut, în timp ce publicul martor la fenomen și echipa de televiziune se aflau pe o platformă de pe care puteau analiza fiecare detaliu al spectacolului.

Pe aceeași platformă se mai aflau două schele decorate în lumini. David Copperfield s-a folosit de o perdea atașată de cele două schele, pentru a ascunde statuia de ochii americanilor, în timp ce a susținut un monolog despre cât de prețioasă este Statuia Libertății. La un moment dat, Copperfield a cerut ca perdeaua să fie îndepărtată. Luminile s-au aprins, iar Statuia Libertății pur și simplu a dispărut.

Cum a reușit David Copperfield să uimească o lume întreagă

După ani de zile, trucul magic din spatele fenomenului care a uimit milioane de oameni a fost divulgat. Iată cum a reușit David Copperfield să facă Statuia Libertății să dispară: platforma era rotativă, iar vibrațiile produse în timpul mișcării sale au fost acoperite de muzica ce bubuia în difuzoare. În tot acest timp, Copperfield vorbea peste zgomotul produs.

Când perdeaua a fost îndepărtată, platforma a fost mutată astfel încât statuia nu a mai putut fi surprinsă cu vederea de niciun martor al fenomenului, din cauza unei schele. Luminile care decolau schela erau atât de puternice încât nimeni nu a mai observat statuia din spatele său.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: