„Lucrători din cadrul Secției Poliției Rurale Făget, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier, au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism, însă conducătorul auto a ignorat semnalul agentului de poliție, continuându-și deplasarea. Echipajul de poliție a plecat în urmărirea autoturismului, având în funcțiune semnalele luminoase și sonore, iar la un moment dat, conducătorul auto s-a oprit în localitatea Traian Vuia, unde acesta locuiește. Agenții de poliție, după ce s-au prezentat și și-au declinat calitatea, i-au solicitat conducătorului auto să se legitimeze și să prezinte documentele autoturismului, însă acesta a refuzat. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional, iar conducătorului auto i s-a adus la cunoștință obligația de a preda permisul de conducere”, a transmis Biroul de Presă al IPJ Timiș.

Este vorba de președinte al filialei USR Traian Vuia, Dan Lupulescu, care a fost amendat cu suma de 1.450 de lei, pentru neoprirea la semnalul polițiștilor și refuzul de a se legitima. De asemenea, bărbatul a rămas fără permis de conducere, pentru o perioadă de 30 de zile.

În apărarea lui au sărit colegii de partid, care au și anunțat că acesta se retrage de la conducerea filialei Traian Vuia ”până la soluționarea problemei”, el intenționând să conteste în instanță sancțiunea, fapt pe care l-a anunțat pe Fascebook. ”Din păcate însă, până când instanța de judecată nu se va pronunța în legătură cu procesul verbal de contravenție ce a fost întocmit de către poliție, nu pot face asta, dar promit că vă voi explica tot de îndată ce această situație se va clarifica”, a scris Lupulescu.