Evenimentul Zilei > Politica > CUM A REACȚIONAT Dacian Cioloș după ce liderii PRU s-au dus azi la DNA să-l denunțe
CUM A REACȚIONAT Dacian Cioloș după ce liderii PRU s-au dus azi la DNA să-l denunțe

CUM A REACȚIONAT Dacian Cioloș după ce liderii PRU s-au dus azi la DNA să-l denunțe

Premierul Dacian Cioloş a fost întrebat despre demersul lui Bogdan Diaconu și Sebastian Ghiță la DNA cu privire la achiziţionarea operei brâncuşiene "Cuminţenia Pământului".

 "Să fie sănătoşi", a răspuns Dacian Cioloș 

Liderul PRU, Bogdan Diaconu, şi deputatul Sebastian Ghiţă s-au prezentat astăzi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a depune un denunţ împotriva premierului Dacian Cioloş. 

''Am venit să depunem un denunţ penal în numele Partidului România Unită împotriva premierului Dacian Julien Cioloş, pentru infracţiunea de abuz în serviciu şi înşelăciune în speţa numită 'Cuminţenia Pământului'. Guvernul Dacian Julien Cioloş a început un nou program pentru România – achiziţionarea de opere de artă la preţuri de 10 ori umflate'', a declarat Diaconu. 

La rândul său, Sebastian Ghiţă a spus, la intrarea în sediul DNA, că Guvernul a cheltuit bani pentru o operă de artă care nu putea fi scoasă din ţară. 

"Ştiu că au fost nişte evaluări făcute, nişte expertize. (…) Ultima evaluare a fost cinci milioane. Iată că Guvernul Cioloş a cheltuit 11 milioane de euro din banii românilor pentru o operă de artă care oricum era în patrimoniul naţional şi nu putea fi scoasă din ţară", a susţinut Ghiţă