Evenimentul Zilei > Politica > CUM a luat Cioloș decizia să-l retragă pe Baciu de la Sănătate. „Am aflat când am văzut CV-ul că este rezident”
CUM a luat Cioloș decizia să-l retragă pe Baciu de la Sănătate. „Am aflat când am văzut CV-ul că este rezident”

CUM a luat Cioloș decizia să-l retragă pe Baciu de la Sănătate. „Am aflat când am văzut CV-ul că este rezident”

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat astăzi că l-a retras pe Andrei Baciu, propus pentru Ministerul Sănătăţii în Cabinetul său, pentru că a aflat unele lucruri despre el ulterior nominalizării şi nu doreşte să păteze imaginea Guvernului.

"Pentru că sunt nişte lucruri pe care dânsul, din păcate, nu mi le-a spus. Dincolo de calităţi, competenţe profesionale şi idei, aceste lucruri care au fost semnalate în media sunt pentru mine foarte sensibile şi nu vreau să pătez în niciun fel imaginea şi integritatea acestui Guvern şi de aceea am luat această decizie foarte rapid, imediat ce am aflat. (…) L-am retras pentru că aşa am decis eu. Am aflat uitându-mă în presă. Colegii mei, colaboratorii mei, care urmăresc presa, mi-au semnalat acest lucru şi în următoarele cinci minute am luat decizia", a afirmat Cioloş, luni, la Parlament.

Întrebat când a aflat că Baciu este rezident, Cioloş a spus: "Am aflat când am văzut CV-ul. Eu l-am luat, dincolo de aceste lucruri, pentru experienţa pe care am văzut-o, nu am avut aceste detalii în CV-ul pe care mi l-a prezentat, dar am văzut experienţa şi din discuţiile pe care le-am avut cu el mi s-a părut că sunt anumite idei interesante. Mi-am asumat propunerea şi îmi asum şi decizia de a-l scoate de pe listă".