Reamintim că în urmă cu două săptămîni, mai precis pe 27 februarie 2020, în urma consultărilor de la Cotroceni ca urmare a depunerii de către premierul desemnat Ludovic Orban a mandatului, președintele a optat pentru desemnarea lui Florin Cîțu, ministrul al Finanțelor, ca să formeze noul guvern.

Timp de două săptămîni liderii PNL, președintele Klaus Iohannis, Florin Cîțu au susținut sus și tare că de data asta nu mai e o comedie pentru declanșarea anticipatelor, că premierul desemnat chiar se luptă pentru formarea unei majorități.

Între timp Criza Coronavirus, ținută sub obroc în stil ceaușist de Statul paralel la ordinul lui Klaus Iohannis n-a mai putut fi micșorată propagandistic. Deși numărul de infectați era mare, deși chiar s-a murit de coronavirus, medici șantajați sau colaboratori ai SRI au ascuns rezultatele, au dus o campanie criminală de minimalizare a pericolului, potrivit indicațiilor date de președintele Sanitar de la Cotroceni. Și ar fi continuat campania criminală dacă între timp Criza n-ar fi luat amploare în întreaga lume.

Ca și pe pe vremea lui Ceaușescu din 1989, cînd în toată Europa cădeau regimurile totalitare, iar la noi regimul rămînea mai departe fixat în dogma ceaușistă, minimalizarea criminală a Crizei a început să dea de bănuit pe plan extern. S-a dat drumul atunci unei părți din adevăr (doar unei părți, deoarece numărul infectaților e mult mai mare decît cel prezentat de regimul Iohannis).

Această situație a dus la schimbări radicale în poziția partidelor parlamentare față de comedia anticipatelor. USR și PLUS, partide care-și făcuseră din anticipate un steag de luptă, au anunțat că renunță la obiectivul din vară și votează Guvernul Cîțu. Marcel Ciolacu, pentru care fusese desemnat ca să nu poată fi votat chiar Florin Cîțu, a cedat în fața partidului și s-a pregătit de votarea lui Florin Cîțu.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE