Evenimentul Zilei > International > CUM a încercat Papa Francisc să consoleze refugiaţii
CUM a încercat Papa Francisc să consoleze refugiaţii

CUM a încercat Papa Francisc să consoleze refugiaţii

Papa Francisc a încercat, ieri, să aducă alinare refugiaţilor şi altor persoane nevoiaşe, în mesajul său de Crăciun. Sanctitatea Sa a făcut apel la pace în Orientul Mijlociu, Africa şi alte zone de conflicte.

Papa Francisc a apărut, ieri, la prânz la balconul Bazilicii Sfântul Petru pentru a transmite mesajul Urbi et Orbi. "Dumnezeu să-i răsplătească pe toţi, atât persoane, cât şi state, care lucrează cu generozitate pentru a oferi asistenţă şi adăpost numeroşilor imigranţi şi refugiaţi, ajutându-i să construiască un viitor demn pentru ei şi cei dragi", a spus Papa, citat de mediafax.ro.

Afirmaţiile sale intervin la trei zile după agenţia ONU pentru refugiaţi (UNHCR) şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) au anunţat că peste un milion de imigranţi au sosit în Europa în 2015, de peste patru ori mai mulţi decât anul precedent.

Făcând referire la copiii-soldaţi, femeile abuzate, victimele traficului de persoane şi de droguri şi la imigranţi, Francisc a deplâns "numărul mare de bărbaţi şi femei privaţi de demnitate umană, care, la fel ca pruncul Isus, suferă de frig, sărăcie şi respingere".

Papa a mai spus că "acolo unde Dumnezeu s-a născut, speranţa s-a născut, El aduce speranţă. Unde Dumnezeu s-a născut, pacea s-a născut. Şi unde pacea s-a născut, nu mai este loc pentru ură şi război".

El s-a rugat pentru pace între israelieni şi palestinieni, în Siria, Libia, Irak, Yemen, Republica Democratică Congo, Burundi, Sudanul de Sud, Ucraina şi Columbia, amintind de creştinii persecutaţi şi victime ale "actelor brutale de terorism".

Francisc a menţionat doborârea unui avion rusesc în Egipt, revendicată de gruparea Stat Islamic, şi atacurile din Beirut, Bamako, Paris şi Tunis, care au fost atribuite grupărilor islamiste.

Suveranul Pontif, care săptămâna aceasta a primit Premiul Charlemagne pentru că a acţionat ca "vocea conştiinţei" Europei, le-a cerut politicienilor să protejeze "demnitatea fiecărei vieţi umane", un mesaj împotriva avorturilor.