Cum a ajuns o companie din Barcelona să controleze rezultatele alegerilor din SUA

Cum a ajuns o companie din Barcelona să controleze rezultatele alegerilor din SUA

Compania SCYTL, cu sediul în Barcelona, a cumpărat firma care centralizează şi raportează rezultatele alegerilor din Statele Unite ale Americii.

SCYTL este lider la nivel mondial în servicii legate de siguranţa sistemului de vot electronic, cu contracte în 20 de ţări, printre care Franţa, Spania, Canada, Norvegia, Elveţia, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite, Mexic, India şi Australia. Zilele trecute, cei de la SCYTL au anunţat că au cumpărat SOE Software, lider în rândul companiilor din SUA care centralizează voturile online din alegerile electorale, relatează marketwatch.com. Milioane de americani care urmăreau, de pe Internet, rezultatele alegerilor locale sau statale, accesau până acum portaluri ce părea să aparţină autorităţilor guvernamentale. Ei erau însă redirecţionaţi pe ClarityElections.com, site privat controlat de SOE software. Până să fie cumpărat de compania spaniolă, firma avea în responsabilitate nu mai puţin de 900 de jurisdicţii, din 26 de state.

Achiziţia recentă este descrisă ca un pas important în direcţia centralizării globale a alegerilor electorale.

Compania SCYTL a fost fondată în anul 2001, în oraşul spaniol Barcelona, de Andreu Riera, un pionier în cercetarea sistemelor de securitate în votul online. Riera a murit în martie 2006, la vârsta de 36 de ani, într-un accident rutier.

Ne puteți urmări și pe Google News