Evenimentul Zilei > EVZ Special > Cum a ajuns Cristina Neagu „o epavă” scufundată de mediocritatea naționalei. Banii și accidentările au pus-o la pământ
Cum a ajuns Cristina Neagu „o epavă” scufundată de mediocritatea naționalei. Banii și accidentările au pus-o la pământ

Cum a ajuns Cristina Neagu „o epavă” scufundată de mediocritatea naționalei. Banii și accidentările au pus-o la pământ

Cea mai bună handbalistă din lume, în patru ani, a pălit la turneul final din Danemarca, acolo unde România s-a clasat pe locul 12.

La 32 de ani, Cristina Neagu a ajuns într-un punct critic al carierei. Un an prost a avut interul stânga, supranumit „Messi al handbalului”. Și nu doar din cauza pandemiei de coronavirus, care a dat și sportul peste cap, ci din cauza problemelor financiare pe care le traversează de mai multă vreme echipa la care este legitimată: CSM București.

Neagu a devenit un subiect de știre în momentul în care a cerut mărirea salariului, pentru a rămâne la „tigroaice”. Handbalista încasa 17.500 de euro pe lună și ar fi vrut 20-21.000 de euro. Însă, la începutul anului trecut, Primăria Generală a Capitalei avea deja probleme financiare și implicit asta s-a răsfrânt și asupra clubului CSM. Însăși Gabriela Firea, edil-șef la acea vreme a ieșit în public și a spus că nu-i poate mări salariul Cristinei, mai ales că ea a fost plătită integral și în perioada în care a fost accidentată.

Salariu în vremea pandemiei

A fost o mare lovitură pentru sportivă, nu atât financiar, cât în plan emoțional. Refuzul a lovit în orgoliul unei sportive conștiente de valoarea ei. Dar, totuși, handbalista a rămas pe loc.

Problemele majore au apărut în acest an, odată cu pandemia. Întreruperea activității sportive a făcut ca sportivii finanțați din bani publici să intre în șomaj tehnic. Astfel, Neagu a ajuns să fie remunerată cu 4.000 de lei. Problemele la CSM s-au acutizat, iar handbalistele nu și-au încasat salariile timp de patru luni. După un eșec suferit de CSM București în Liga Campionilor, scor 22-27, Neagu a vorbit public despre problemele financiare.

Două chestiuni a punctat interul stânga. Prima se referea la coechipierele sale de la CSM, care nu se pot concentra 100% pe teren, din cauza restanțelor. A doua era cu bătaie mai lungă și viza evoluția României la Europeanul de handbal. „Nu spun că ăsta e un motiv pentru care am pierdut astăzi, departe de mine gândul ăsta, dar lucrurile se adună, s-au adunat și lunile astea de restanțe și cred eu că, per total, echipa a făcut o figură frumoasă în Liga Campionilor”, spunea Neagu.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE