Evenimentul Zilei > International > Cu toate că situația din Turcia este fragilă, Juncker tot îi vrea în UE. Declarație SCANDALOASĂ a președintelui Comisiei Europene
Cu toate că situația din Turcia este fragilă, Juncker tot îi vrea în UE. Declarație SCANDALOASĂ a președintelui Comisiei Europene

Cu toate că situația din Turcia este fragilă, Juncker tot îi vrea în UE. Declarație SCANDALOASĂ a președintelui Comisiei Europene

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker respinde încetarea negocierilor Turciei pentru intrarea în Uniunea Europeană, încheiere propusă chiar de către Austria.

Potrivit The Guardian, Jean-Claude Juncker a afirmat că această încetare a Turciei de a încerca să intre în UE ar fi o eroare gravă. Discuția pentru acest lucru a pornit în momentul în care Recep Tayyp Erdogan a spus că ar putea reintroduce pedeapsa cu moartea, după tentativa de lovitură de stat din data de 15 iulie.

“Dacă acum Turciei i se dă impresia că, indiferent de ce se întâmplă, UE nu este pregătită să o primească, atunci aş putea spune că aceasta este o greşeală gravă de politică externă", a declarat Juncker, pentru postul german de televiziune ARD.

“Nu cred că ar fi de ajutor dacă am încheia în mod unilateral negocierile cu Turcia", a spus acesta, adăugând că asemenea decizii pot fi luate numai prin unanimitate.

"Nu văd această înclinaţie în rândul tuturor statelor membre în acest moment" de a încheia tratativele, a afirmat acesta.

Cu toate astea, Juncker a declarat că Turcia mai are mult de lucru până să îndeplinească toate cerințele de aderare la UE.

"Turcia nu poate fi membru al Uniunii Europene în starea sa actuală, şi în special dacă decide, aşa cum unii au avertizat, restabilirea pedepsei cu moartea. Acest lucru ar conduce la încheierea imediată a negocierilor", a subliniat acesta.