Evenimentul Zilei > International > Cu japonezii la discotecă: de acum au voie să danseze şi după miezul nopţii
Cu japonezii la discotecă: de acum au voie să danseze şi după miezul nopţii

Cu japonezii la discotecă: de acum au voie să danseze şi după miezul nopţii

Japonezii vor putea dansa după miezul nopţii până la primele ore ale dimineţii, conform noii legi adoptate miercuri care ridică interdicţia impusă discotecilor de a-i lăsa pe clienţi să se dezlănţuie după ora 12 noaptea, relatează EFE

Cluburile şi discotecile nu aveau în principiu dreptul de a pune la dispoziţia clienţilor ringurile de dans între miezul nopţii şi zorii zilei, din cauza temerilor poliţiei ca atmosferă să devină prea "electrizantă", informează Agerpres.

Legea în vigoare care datează din 1948, în plină ocupaţie americană, viza să împiedice desfrâul tineretului. Restricţia avea de asemenea ca scop să frâneze prostituţia.

Aplicarea acestei legi a fost considerabil relaxată după ani 60, fapt ce a permis cluburilor să prolifereze. Dar un nou val de reprimare a început după moartea unei studente de 22 de ani în 2010, în urma unei altercaţii într-un club din Osaka.

Potrivit noii legislaţii, care ar trebuie să devină efectivă în iunie 2016, dansul după miezul nopţii va fi autorizat cu condiţia să fie respectată o luminozitate similară celei din sălile de cinema înainte de proiecţia filmului.