Evenimentul Zilei > Justitie > Cu ce se ocupă fiica generalului Dumitru Iliescu la Camera Deputaților
Cu ce se ocupă fiica generalului Dumitru Iliescu la Camera Deputaților

Cu ce se ocupă fiica generalului Dumitru Iliescu la Camera Deputaților

Andreea-Florina Iliescu, fiica fostului șef al SPP generalul Dumitru Iliescu, a fost angajată la Camera Deputaților fără concurs. Ea a fost numită funcționar public parlamentar în cadrul Serviciilor Camerei Deputaților pe 26 martie anul acesta. Ulterior, fiica generalului cercetat pentru corupție a fost detașată și încadrată la cabinetul unui demnitar, fără a se prezenta numele acestuia.

Potrivit unui răspuns al Camerei Deputaților transmisă „Evenimentul zilei”, am aflat cu ce se ocupă Andreea Florina Iliescu la Camera Deputaților. Astfel, ea „înregistrează electronic întrebările adresate Guvernului, ministerelor ori altor conducători ai organelor administrației publice” și „înregistrează electronic întrebările adresate Guvernului de un grup parlamentar de deputați sau unul sau mai mulți deputați”.

Colectează și transmite

O altă îndeletnicire a Florinei Iliescu ar fi transmiterea „răspunsurilor primite la întrebări și interpelări la cabinetele grupurilor parlamentare” și „urmărește în ședințele Camerei Deputaților primirea răspunsurilor la întrebări și interpelări”. În plus, la sfârșitul fiecărei sesiuni parlamentare „participă la efectuarea lucrărilor necesare pentru publicarea în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a II-a, a întrebărilor la care nu s-a primit răspuns”.

Am cerut Camerei Deputaților și CV-ul consilierei Iliescu pentru a afla pregătirea acesteia. Am fost refuzați, pe motiv că documentul cuprinde date cu caracter personal, deci nu avem dreptul de consultare a acestuia.

Averea moștenită de fata generalului

În declarația de avere, Andreea – Florina a consemnat că are în trei conturi bancare, deschise în 2013, nu mai puțin de 906.000 de lei. Banii ar fi provenit din „donații de la bunicul meu, Iliescu Venicius”, care are vârsta de 87 de ani.

Dumitru Iliescu este urmărit penal după ce l-ar fi asigurat pe Viorel  Hrebenciuc că, prin intermediul unui angajat al DNA, poate să obţină în informaţii cu privire la evoluţia dosarelor în care acesta este cercetat, dar şi alte dosare penale de interes, sens în care Hrebenciuc i-a propus intensificarea contactelor pentru transmiterea acestor date ce nu sunt destinate publicităţii. În contrapondere cu serviciile acordate, Iliescu i-ar fi cerut lui Hrebenciuc sprijinul pentru angajarea unei alte fiice, sens în care Hrebenciuc Viorel i-a promis că, prin intermediul fiului său, va determina funcţionari publici să o angajeze într-o instituţie publică.