Evenimentul Zilei > Actualitate > Cu ce preț s-a vândut tricoul purtat de Zinedine Zidane, în finala CM din 1998
Cu ce preț s-a vândut tricoul purtat de Zinedine Zidane, în finala CM din 1998

Cu ce preț s-a vândut tricoul purtat de Zinedine Zidane, în finala CM din 1998

Tricoul purtat de legendarul Zinedine Zidane, în finala Campionatului Mondial din 1998, dintre Franța și Brazilia (3-0), a fost cumpărat de Olivier Demolis, cu un preț uluitor. Atunci, „Zizou” a marcat două goluri, în minutele 27 şi 45, şi a fost desemnat cel mai bun jucător al meciului care s-a disputat pe „Stade de France”.

Potrivit cotidianului francez „Le Messager”, colecționarul francez a scos din buzunar  „peste 100.000 de euro” pentru tricoul purtat de „Zizou” în finala Campionatului Mondial din 1998. După ce a intrat în posesia lui, Olivier Demolis a mers chiar și la sediul Adidas, pentru a i se confirma dacă tricoul este original. Potrivit sursei citate, tranzacția ar fi avut loc în decembrie 2015.

Mai mult, colecționarul francez s-a deplasat și la Madreid, cu noua sa achiziție, pentru ca Zinedine Zidane, antrenorul formației Real Madrid, să-i acorde un autograf pe tricou.

Suma exactă pe care a dat-o în schimbul acestui tricou nu a fost precizată, dar Demolis a ținut să spună că cele două tricouri purtate de Pele în finala CM 1970 au fost vândute cu 252.400 de euro (în 2002), respectiv 92.500 euro (în 2007).

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: