Cu cât se vinde o Dacia 1300 pe OLX. Interiorul mașinii arată senzațional! Foto

Cu cât se vinde o Dacia 1300 pe OLX. Interiorul mașinii arată senzațional! Foto sursa foto: Dacia 1300 / OLX

Un autoturism Dacia 1300, fabricat în anii 1980 a fost scos la vânzare pentru un preț foarte mare. Mașina a fost supusă unui proces de restaurare care a durat câțiva ani, iar acum se prezintă că un model ”old”, pe care care pasionații ar trebui să îl aibă în colecție.

Pe o site specializat în vânzări și cumpărări de mașini și alte bunuri, a fost postat un anunț prin care un autoturism Dacia 1300, ”restaurat până la cel mai mic detaliu”, a fost scos la vânzare.

Proprietarul este un bărbat din Vâlcea, mai exact din localitatea Bratia Deal, care cere pentru mașină suma de 15.800 de euro.

„Vând Dacia 1300, an 1980, complet restaurată cu atenție la fiecare detaliu! Mașina are toate actele încă din 1980, factura de achiziție, carte service, asigurări. Tot istoricul!”, se arată în anunțul postat pe siteul respectiv.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prețul este unul negociabil, semn că proprietarul este dispus să mai reducă din pretențiile financiare, potrivit Gândul.

Sursa foto: OLX

Sursa foto: OLX

Mașinile Dacia sunt la mare căutare printre pasionați

Din când în când pe site-urile specializate apar anunțuri cu vânzarea unor modele Dacia, produse la Uzinele de la Colibași, înainte de 1989.

Printre aceste mașini sunt și câteva foarte rare, care au fost produse în serii limitate sau reprezintă prototipuri, care nu au mai intrat în procesul de fabricație.

De exemplul, Dacia Maxibreak, care a fost produsă doar în 12 exemplare, a fost vândut anii trecuți cu 15.000 de euro. Uzinele Dacia a vrut să producă acest model pentru a fi utilizat ca autoutilitare, pentru transportul de persoane, dar din anumite motive, acesta nu a mai intrat în producție. De asemenea, la momentul respectiv, regimul comunist a prezentat mașina ca una care ar fi ideală pentru familiile numeroase.

După 1989, cele câteva modele aflate prin curtea Uzinelor Dacia sau la unele ateliere de proiectare auto, cum a fost cel de la Ștefănești, Argeș, au ajuns în posesia unor români, colecționari de autoturisme.

Pe un site de specialitate a apărut un anunț prin care un astfel de model Dacia Maxibreak a fost scos la vânzare pentru suma de 15.000 de euro. Mașina a fost refăcută de la zero, toate capitolele, caroseria, motorizare și partea electrică. În plus, interiorul a fost refăcut ca să arată ca la momentul la care autoturismul a fost produs.