Evenimentul Zilei > Justitie > CSM: CINE a CÂȘTIGAT concursul pentru ȘEFIA Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiție
CSM: CINE a CÂȘTIGAT concursul pentru ȘEFIA Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiție

CSM: CINE a CÂȘTIGAT concursul pentru ȘEFIA Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiție

Adjunctul Inspecției Judiciare, Gheorghe Stan, a obținut, la interviul susținut la CSM, pentru șefia Secției de anchetă a magistraților, cel mai mare punctaj, de 9.33, în timp ce contracandidata sa, Florena Sterschi, a obținut 8,33.

Gheorghe Stan şi Florena Esther Sterschi au susţinut joi, la CSM, interviurile pentru funcţia de şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie. 
Florena Esther Sterschi asigură în prezent interimatul la conducerea secţiei speciale. 
Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie şi-a început activitatea pe 23 octombrie, având competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv judecătorii şi procurorii militari şi cei care au calitatea de membri ai CSM. 
Secţia a preluat dosarele care îi vizează pe magistraţi aflate în lucru la DNA şi la alte unităţi de parchet, precum şi dosarele soluţionate. ”Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) este instituția cu rol de garant al independenței justiției, care propune Președintelui României numirea în funcție a judecătorilor și procurorilor și veghează la buna desfășurare a activității profesionale a acestora.
Consiliul este instituția competentă în ceea ce privește recrutarea, promovarea, transferarea, detașarea, sancționarea disciplinară și eliberarea din funcție a judecătorilor și procurorilor.
Consiliul are o influență decisivă și asupra formării inițiale și continue a magistraților, prin coordonarea activității Institutului Național al Magistraturii (INM) și a Școlii Naționale de Grefieri. Toate aceste atribuții sunt astfel reglementate încât să permită CSM să-și îndeplinească rolul care i-a fost conferit prin Constituție”, potrivit Wikipedia.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: