Constantin Căliman (foto mic), fost director general la CSM București, a lansat un mesaj critic, după ce echipa feminină de handbal a pierdut în Liga Campionilor, în fața slovenelor de la Krim, scor 22-23.

„Ai dat înapoi bani pentru că nu ai reușit să-i cheltui”

Căliman și-a adus aminte că în mandatul său bugetul era insuficent, iar în prezent, există suficient de mulți bani pentru a face performanță. „Acum, cum cu un buget de 75 mil. lei, te mai plângi că nu ai bani, când la sfârşitul anului 2018 ai dat înapoi bani pentru că nu ai reuşit să-i cheltui, dar ai rămas cu arierate de câteva milioane!?”, a scris fostul conducător, pe contul de Facebook.

„Nu avem autonomie în sport”

Căliman și-a amintit de un moment tensionat, petrecut anul trecut. În iulie a apărut în fața unei Comisiei de Cercetare.

„Credeam că vor să-mi mulţumească pentru ceea ce am făcut pentru acest… faimos club! Am fost acuzat de abuz în serviciu pentru neplata contribuţiilor la bugetul de stat! Ok! Dacă CSM nu primea tranșele lunare de la PMB și asta s-a întâmplat 3 luni consecutive, cum să plătim acele contribuții!? În toate adresele către PMB întrebam cine va plăti aceste penalități, ce se întâmplă dacă sportivii își depun memorii și echipele sunt penalizate sau chiar desființate? Este frumos când vezi că o echipă câştigă un trofeu, dar dacă ne gândim ce este de fapt în spatele acestei realizări, nu ne prea place! De ce? Pentru că nu avem autonomie în sport!”.

A demisionat în 2015

 Fostul director general a fost forțat să demisioneze în 2015, după ce Consiliul General al Primăriei Capitalei a amenințat că nu va mai finanța clubul atât timp cât el se află la conducere. Toate secțiile sportive se confruntau cu mari probleme financiare și acumulaseră datorii către angajați.