Evenimentul Zilei > Justitie > CSM a încuviinţat reţinerea şi arestarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova
CSM a încuviinţat reţinerea şi arestarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova

CSM a încuviinţat reţinerea şi arestarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat reţinerea, arestarea şi percheziţia la domiciliu şi la locul de muncă a magistratului Carmen Sârboiu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova.

'Hotărârea Secţiei pentru procurori a CSM din 8 octombrie a fost luată în baza art. 42 alin. 2 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată şi art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/ 2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare', informează un comunicat al CSM remis miercuri Agerpres.

  • Solicitarea a fost prezentată Secţiei pentru procurori a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei.

DNA a anunţat marţi că procurori anticorupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, desfăşurându-se opt percheziţii domiciliare în Drobeta Turnu-Severin şi Orşova.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.