Primul a relatat la termenul din 7 februarie al procesului de delapidare a LPF că el şi Adrian Tarău se cunoşteau cu mult înainte să fie intermediarii afacerii de zeci de milioane de euro. „Arăt că împreună cu Drăghici şi Tarău am elaborat un plan prin care Gazprom a intrat pe piaţa românească, iar ulterior eu şi Drăghici am ocupat funcţii de conducere în Gazprom România”, a declarat Mihai Corbu. Acesta a povestit cum l-a convins pe Mitică Dragomir să-l lase să negocieze din partea LPF preţul vânzării drepturilor de transmisie.

Ieri, în faţa instanţei a venit intermediarul ales de RCS&RDS, vechea cunoştinţă a lui Corbu, Adrian Tarău, pe care însuşi acţionarul majoritar al companiei de cablu, Zoltan Teszari, îl alesese să negocieze achiziţia drepturilor.

„Am venit cu o ofertă de 36 milioane de euro pentru cele şase pachete de drepturi de televizare a meciurilor de fotbal, lucru neagreat de Corbu şi Ligă, care voiau 52 de milioane. După discuţii contradictorii legate de preţ, am ajuns la un preţ de 43-45 de milioane”, a declarat Adrian Tarău.

Atât din declaraţia lui Corbu, cât şi din cea a lui Tarău reiese că, iniţial, Mitică Dragomir a refuzat să îi primească în audienţă, însă primul s-a folosit de o veche carte de vizită, de la Lukoil Ungaria, iar al doilea a fost pur şi simplu insistent.

Fostul administrator RDS Ioan Bendei, citat cu mandat

În dosarul delapidării LPF trebuia să fie audiat la termenul de ieri şi fostul administrator al companiei RDS&RCS Ioan Bendei, însă acesta nu a dat curs citaţiei. El trebuia să dea detalii despre întâlnirea pe care a avut-o la sediul companiei cu Mihai Corbu şi Adrian Tarău, în care s-a „bătut palma” pentru achiziţionarea pachetelor de transmisie a meciurilor de fotbal.

Judecătorul l-a obligat pe Ioan Bendei să facă dovada imposibilităţii de prezentare sub sancţiunea amenzii judiciare în cuantum de 5.000 de lei, iar pentru termenul următor a emis un mandat de aducere. Tribunalul Bucureşti a decis în iunie 2016 condamnarea lui Dumitru Dragomir, fost preşedinte al LPF, la şapte ani de închisoare pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani, hotărârea nefiind definitivă.