Croitoreasa spune că Regina preferă să ocupe doar un număr mic de camere pentru viaţa sa cotidiană şi că este în general foarte modestă. Mai spune că aceste camere sunt dormitorul, salonul său privat, dressingul şi baia, sala publică unde se întâlneşte cu Primul Ministru şi cu alţi demnitari şi sala Imperiului, care e un fel de antreu, o sală de aşteptare.

Angela (croitoreasa) scrie în noua sa carte, “Reversul medaliei: regina, comoda şi şifonierul“: Aceste camere nu sunt mari existând spaţiu pentru puţin mobilier: doar dulapul ciudat şi dulapul cu sertare. Singurii domni pe care i-am văzut intrând în aceste camere sunt Ducele de Edimburgh şi alţi membri ai familiei regale, fiindcă intimitatea Reginei este o prioritate absolută”.

“Modesta” Regină Elisabeta a II-a foloseşte doar 6 camere din cele 775 ale Buckingham Palace

Palatul Buckingham foloseşte ca reşedinţă principală a Reginei, chiar dacă în general ea stă şi la Balmoral din iulie până în septembrie. În timpul acestor luni, spectaculoasele camere ale palatului sunt deschise publicului. Adam Helliker, autorul viitoarei cărţi despre familia regală, spune că Regina îşi ia la Balmoral şi lenjeria fososită la Buckingham Palace, relatează The Sun. Helliker a spus pentru Fabulous Digital: Într-o lume materialistă este minunat să afli că Regina continuă să fie adepta zgârceniei în familia regală.

“Majestatea Sa continuă să folosească pături pe care le-a salvat de pe Royal Yacht Britannia când acesta a fost scos din serviciu, în 1997”. Palatul Buckingham are 775 camere dintre care 19 săli de reprezentare, 52 de dormitoare regale şi pentru oaspeţi, 188 de camere pentru personal, 92 de birouri şi 78 de băi. Edifciul are o lungime de 108 metri pe partea anterioară, 120 metri în profuzime şi 24 de metri înălţime.

Mai mult de 50.000 de persoane vizitează anual Palatul ca oaspeţi la banchete, prânzuri, cine, primiri şi petreceri în grădină. Regina Victoria a fost prima suverană care s-a stabilit aici în iuline 1837, iar în iunie 1838 a fost şi prima suverană britanică ce a plecat din Buckingham Palace pentru a fi încoronată

Palatul este actulamente supus unei renovări după 10 ani şi costă 369 de milioane de lire sterline din banii contribuabililor.

Lucrările cuprind şi înlocuirea tuturor cablurilor electrice, ţevilor de apă şi sistemul de încălzire şi au început în aprilie 2017. Lucrarea va fi finanţată de contribuabili prin intermediul unei măriri temporare a Subvenţiei suverane suma forfetară furnizată familiei regale de către trezorerie în fiecare an.

Tony Johnstone-Burt, administratorul reginei a declarat: “Buckingham Palace este unul dintre edificiile cele mai iconice din lume şi acest program este proiectat pentru a-i prelungi viaţa cu încă 50 de ani”, titrează Daily Mirror.