Evenimentul Zilei > Actualitate > Criză sanitară în Olanda. Spitalele nu mai fac față cazurilor de COVID. Măsuri extreme pentru deblocarea paturilor ATI
Criză sanitară în Olanda. Spitalele nu mai fac față cazurilor de COVID. Măsuri extreme pentru deblocarea paturilor ATI

Criză sanitară în Olanda. Spitalele nu mai fac față cazurilor de COVID. Măsuri extreme pentru deblocarea paturilor ATI

Mai multe spitale din Țările de Jos, denumirea neoficială a Olandei, au decis să suspende tratamentele de chimioterapie și intervențiile pentru transplantul de organe. Decizia are la bază o înmulțire a numărului de cazuri de infecție cu coronavirus.

Astfel, reprezentanții acestor unități medicale au găsit această soluție pentru a elibera paturile de la departamentele de terapie intensivă. Acestea vor fi alocate, în special, pentru tratarea pacienților de COVID-19, după cum a anunțat, joi, un oficial olandez, citat de agenția Reuters.

În acest context, Asociaţia olandeză a spitalelor pentru pacienţii în stare critică a declarat că i-a cerut ministrului Sănătăţii din Olanda, Hugo de Jonge, să modifice planul naţional privind răspunsul la pandemia de COVID-19. Astfel se propune ca într-o astfel de fază, îngrijirile obişnuite care necesită internare pe timp de noapte să fie anulate.

Sursa foto: Wikipedia

Situație dificilă în spitalele olandeze

Numărul bolnavilor de coronavirus din spitalele olandeze a înregistrat niveluri record după luna mai. Iar experţii au avertizat că spitalele vor atinge capacitatea maximă în mai puţin de o săptămână dacă virusul nu este ţinut sub control. Mai mulţi pacienţi cu COVID-19 au fost transferaţi, deja, în spitale germane săptămâna aceasta.

Ca urmare a ratelor record de infectare, echipa guvernamentală însărcinată cu gestionarea pandemiei de COVID-19 a convocat o reuniune de urgenţă miercuri seara. Cu acest prilej au fost adoptate noi măsuri de izolare care urmează să fie anunțate vineri, 26 noiembrie.

În următoarea fază a planului de răspuns la criză, spitalele ar putea solicita şi asistenţa cadrelor militare şi a studenţilor. În caz de necesitate aceștia vor ajuta la îngrijirea pacienţilor.

În atenţia românilor care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson! Când vor putea face rapelul
Sursa foto: Arhiva EVZ

Numărul bolnavilor COVID e în creștere

Deşi circa 85% din populaţia adultă a Ţărilor de Jos a fost complet vaccinată împotriva COVID-19, numărul de noi cazuri a atins miercuri un nivel record. Astfel au fost înregistrate 23.709 de cazuri în 24 de ore, nivelul crescând cu aproape 40% într-o săptămână.

„Există spitale în mai multe regiuni care reduc îngrijirile medicale. Vorbim despre îngrijiri care necesită un pat. Asta înseamnă că o mulţime de programări sunt anulate”, a spus un purtător de cuvânt al asociaţiei spitalelor.

Ţările de Jos au înregistrat peste 2,5 milioane de cazuri de coronavirus şi peste 19.000 de decese asociate COVID de la izbucnirea pandemiei.