Evenimentul Zilei > Social > Criza de paturi ATI. Andreea Moldovan: În Bucureşti s-au identificat 50 de noi paturi. Am solicitat ajutorul DSP-urilor
Criza de paturi ATI. Andreea Moldovan: În Bucureşti s-au identificat 50 de noi paturi. Am solicitat ajutorul DSP-urilor

Criza de paturi ATI. Andreea Moldovan: În Bucureşti s-au identificat 50 de noi paturi. Am solicitat ajutorul DSP-urilor

Autorităţile au anunţat, luni, măsuri pentru suplimentarea locurilor pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2, cu forme moderate şi severe de boală.

Criza de paturi ATI. Secretarul de stat în Miniserul Sănătății, Andreea Moldovan, le dă vești bune românilor. În cadrul unor declarații de presă comune acordate, luni seară, alături de șeful DSU Raed Arafat, demnitarul a făcut o serie de precizări referitoare la situația paturilor disponibile din secțiile ATI.

Secretar de Stat: ”Este o creştere mai mare a numărului de cazuri într-un inteval foarte scurt”

După o criză prelungită de locuri în secțiile ATI, ultimele date arată în prezent un surplus de paturi în aceste secții foarte solicitate în contextul pandemiei. În urma unei discuţii cu managerii spitalelor din Capitală s-au identificat 50 de noi paturi ATI şi 140 de paturi de terapie intermediară. Urmează ca măsura de a identifica noi locuri să se ia la nivelul întregii ţări.

”Este o creştere mai mare a numărului de cazuri într-un inteval foarte scurt. Observăm o creştere a  numărului de cazuri  de pacienţi cu forme moderate sau severe de infecţie COVID. Necesită acces şi terapie în secţii de terapie intensivă. Prima întâlnire pe care am avut-o azi de dimineaţă (n.r. – luni) a fost cu managerii spitalelor din Bucureşti şi Ilfov”, a anunţat dr. Andreea Moldovan.

Mai precis, s-a decis ca 47 de paturi ATI pentru adulți, 4 paturi de terapie intensivă neonatală și circa140 de paturi de terapie intermediară destinate pacienților să fie suplimentate în București. Măsura se referă la spitale ”unde infrastructura o permite și unde există capacitatea de investigație corectă a pacienților. Am solicitat ajutorul DSP-urilor pentru a identifica unde sunt necesare modificări la numărul de paturi”, a mai precizat secretarul de stat.

Criza de paturi ATI. Ministerul Sănătății a anunțat reorganizarea circuitelor COVID și non-COVID

Tot luni, Ministerul Sănătății a organizat două videoconferințe cu managerii spitalelor din București și Ilfov, respectiv de la nivel județean, precizează un comunicat de presă. S-au analizat măsurile de creștere a capacităților de tratare a pacienților COVID în secțiile ATI.

La videoconferințe au participat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, secretarul de stat pentru asistență medicală din Ministerul Sănătății, dr. Andreea Moldovan, reprezentanţi ai DSU, ai DSP București.

Ministerul Sănătății a atras atenția asupra necesității de reorganizare a circuitelor COVID-19 și non-COVID-19. Managerii de spitale vor identifica, în colaborare cu DSP-urile, toate soluțiile pentru avizarea în regim de urgență a noi circuite. Astfel va crește capacitatea de tratare a pacienților COVID aflați în stare gravă, arată  comunicatul instituției.

Un alt subiect discutat este posibilitatea de evaluare a pacienților în alte spitale față de cele desemnate în acest sens. Redistribuirea personalului medical și suplimentarea acestuia în secțiile de terapie intensivă unde există un deficit de personal este o altă măsură luată în calcul de autorități.

Citește și Exclusiv. Miracolul de la Timișoara. Spitalul cu 3 săptămâni avans-în lupta cu COVID

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.