Într-un interviu acordat Mediafax, Ion Cristoiu susține că plecările din PSd sunt o mișcare suspectă și nu exclude posibilitatea unei moțiuni de cenzură ca Guvernul să cadă: 

„Problema este că ceva e în neregulă pentru că nu văd de ce trebuia înainte de începerea sesiunii. Există posibilitatea ca undeva, nu ştiu, prin laboratoare, să se pregătească o moţiune de cenzură şi să cadă guvernul chiar la începutul sesiunii. Prea….ascultaţi, vom mai vedea, e ceva în neregulă, cu o săptămână înaintea sesiunii…e nefiresc. Rămâne ca o profeţie. E ceva. Se pregăteşte ceva”, a declarat Ion Cristoiu.

Jurnalistul subliniază faptul că plecările dinspre PSD spre Pro România s-au intensificat cu câteva zile înainte de începerea sesiunii parlamentare. 

Cristoiu prezintă ipoteza potrivit căreia s-ar pregăti un scenariu mai amplu, care să determine căderea actualului guvern și instalarea unui abinet agreat de Cotroceni.

"Pentru că, repet, trecerea lor în săptămâna dinaintea sesiunii, în precipitare, aşa, parcă e un plan, ziua şi trecutul, ziua şi trecutul, nu are justificare. Încă o dată, de ce acum şi nu peste o săptămână? Dacă ar fi alegeri săptămâna viitoare, ai spune…dar aşa, e clar că e o trecere în legătură cu această sesiune la care liberalii deja au anunţat că vor depune moţiune de cenzură. Nu e exclus ca, în sfârşit, să avem celebrul <<guvern al meu>> , visul domnului preşedinte, guvernul meu", a mai precizat jurnalistul şi analistul politic Ion Cristoiu.