Evenimentul Zilei > Sport > Cristina Neagu, discurs dureros după eșecul de la Mondiale. „Ar fi ultima șansă”
Cristina Neagu, discurs dureros după eșecul de la Mondiale. „Ar fi ultima șansă”

Cristina Neagu, discurs dureros după eșecul de la Mondiale. „Ar fi ultima șansă”

Cristina Neagu a declarat că își dorește foarte mult ca naționala de handbal să se califice la Jocurile Olimpice

Cristina Neagu a vorbit despre evoluțiile jalnice pe care naționala de handbal a României le-a avut la Campionatul Mondial din Japonia. Astăzi, „tricolorele” au suferit o umilință istorică în fața Japoniei, pierzând cu un neverosimil 20-37. Neagu a afirmat că turneul preolimpic este esențial pentru viitorul handbalului românesc.

„Este destul de greu de vorbit după o astfel de înfrângere, după o astfel de grupă principală. Nu știu… Am fost foarte fericite că am ajuns aici, dar am făcut meciuri foarte slabe. Contra Rusiei am făcut 40 de minute chiar foarte bune și am fost egale cu ele, cu Suedia am jucat mai prost. Azi, după o asemenea înfrângere, nici nu îmi găsesc cuvintele. Eu cred că nu asta e fața adevărată a României.

Din păcate, într-un astfel de turneu, în care meciurile se succed foarte repede, dacă nu ieși din starea proastă în care intri când ai înfrângere după înfrângere, nu poți decât să ajungi tot mai jos și performezi cum am făcut-o noi azi.

Peste 3 luni jucăm în turneul preolimpic, care este foarte important. Probabil va fi același nucleu de jucătoare acolo și toată lumea trebuie să înțelegă că trebuie să se antreneze mai bine la echipele de club, să vină cu o pregătire mai bună. Foarte multe lucruri nu se pot face la națională. Trebuie să vii montat și să te gândești că aici e un alt nivel. Cred că și-au dat seama de asta și cele care până acum nu au mai fost la națională. Nivelul este mai ridicat decât în Liga Națională.

De multe ori sunt cerute jucătoare la lot, dar Liga Națională nu se poate compara cu un turneu final. Sper să înțeleagă că este nevoie de mult mai mult pentru a juca la națională și ca să luptăm pentru medalii. Vreau din tot sufletul să merg la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pentru mine ar fi ultima șansă să merg”, a spus Neagu pentru gsp.ro