Cristiano Ronaldo (35 de ani), a trecut peste o barieră psihologică. Atacantul a marcat pentru Juventus Torino, din lovitură liberă, după 43 de încercări. Deși este un foarte bun executant, lusitanul nu reușise să puncteze și la acest capitol pentru gruparea piemonteză. Evenimentul a avut loc, sâmbătă seara, în partida pe care „alb-negrii” au câștigat-o pe teren propriu, în derby-ul orașului, cu AC Torino, scor 4-1.

Ronaldo a înscris în minutul 61 și a dus scorul la 3-1. S-a dezlănțuit, privind spre cer și încordându-și mușchii. După meci a postat pe contul de Instagram o poză cu bucuria sa și mesajul „I love this feeling”. A primit peste 6,2 milioane de likeuri și 44.000 de comentarii din partea „urmăritorilor”. „Aveam nevoie de acest gol din lovitură liberă pentru mai multă încredere. M-am eliberat”, a declarat Ronaldo reporterilor, în „zona mixtă”.

Ronaldo nu mai marcase din lovitură liberă de doi ani și jumătate, din perioada în care îmbrăca tricoul echipei Real Madrid. Maurizio Sarri, tehnicianul echipei Juventus Torino, a vorbit și el despre reușita superstarului portughez. El a constatat la jocul cu AC Torino cât de mult își dorea să puncteze Cristiano în urma executării unei lovituri libere.

„Sincer, nu mă gândeam că Ronaldo suferă atât de mult pentru că nu înscrie din lovitură liberă. La sfârșitul meciului, a venit la mine și mi-a spus doar atât: În sfârșit!. Am înțeles”, a afirmat Sarri. În întreaga carieră, portughezul a marcat de 630 de ori în 844 de partide disputate. Și la Juve are o medie incredibilă, reușind să scuture plasele porților adverse de 57 de ori în 81 de apariții.

Cu opt etape înainte de finalul campionatului, Juventus Torino este ca și campioană a Italiei. Oamenii lui Maurizio Sarri sunt lideri în clasament, cu un total de 75 de puncte. Pe locul al 2-lea se află Lazio, cu 68 de puncte, iar ultima treaptă a podiumului este ocupată de Inter Milano, cu 64 de puncte și un meci mai puțin disputat.