Evenimentul Zilei > Social > Cristian Tudor Popescu, scenariu alarmant. Când se va decide soarta omenirii și cine va face jocul
Cristian Tudor Popescu, scenariu alarmant. Când se va decide soarta omenirii și cine va face jocul

Cristian Tudor Popescu, scenariu alarmant. Când se va decide soarta omenirii și cine va face jocul

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a scris despre felul în care crede că Rusia și China amenință principiile democrației, de o manieră tot mai agresivă. Pe lângă asta, Rusia ar avea și un alt obiectiv comun cu chinezii, acela de a izola SUA și de a elimina monopolul mondial al Washingtonului, distrugând astfel și ultima fărâmă de democrație.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a reliefat dorința „Rusiei și Chinei de a desființa rolul global al Statelor Unite de apărător al lumii libere – izolarea SUA”, după cum spune acesta.

Rusia și China nu ar putea distruge militar SUA, dar i-ar putea slăbi politica internă

„Pentru că înfrângerea Americii nu e de luat în considerare. Chiar sincronizându-și acțiunile, imperiul Puting nu poate învinge forța de război și economică a SUA. Însă întoarcerea simbolică a Americii între propriile-i granițe, acolo unde era cu mai bine de un secol în urmă, e posibilă. Și o poate face chiar America, nu e nevoie de sforțările lui Puting.

Perioada Biden pare o pauză de respirație pentru zecile, dacă nu sutele de milioane de trumpiți, înainte de asaltul final. Din ce în ce mai violenți, îi amenință cu moartea pe procurorul general al SUA, Garland, și pe șeful FBI, Wray, pentru că au îndrăznit anchetarea și percheziționarea Dumnezeului lor. În amintirea atacului de la Capitoliu, trumpiții cu cap de bizon vorbesc despre înarmare și război civil pentru a-și lua țara înapoi. Trumpf le-a dat de înțeles că în scurt timp își va anunța candidatura pentru Casa Albă în 2024”, a argumentat Cristian Tudor Popescu.

SUA sub Donald Trump, pericol pentru Europa și Asia

Gazetarul român ia în calcul ideea că Donald Trump ar putea obține un al doilea mandat de președinte al SUA, stârpind definitiv suflul democratic american. De altfel, alegerile din 2024 vor fi fost ultimul scrutin relativ liber al Americii, asta pentru că republicanul Trump ar urmări să instituie „un totalitarism perpetuu, gen Putin și Ping”, dând „mână liberă Rusiei în Europa și Chinei în Asia”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

„Îndată ce va câștiga al doilea mandat, Trumpf va începe să lucreze de îndată la a nu mai repeta greșeala din primul, când a lăsat, totuși, să se desfășoare alegeri. În 2024 vor fi ultimele alegeri mai mult sau mai puțin libere în America – după ce va lua puterea, Trumpf va institui un totalitarism perpetuu, de drept cvasidivin, gen Putin și Ping, față de care și-a manifestat admirația invidioasă. Sub lozinca America înainte de toate va da, mai mult sau mai puțin voalat, mână liberă Rusiei în Europa și Chinei în Asia.

Fără sprijinul Statelor Unite, și cu ajutorul suveraniștilor naționaliști utili care colcăie în Europa, de la Budapesta, la Paris, continentul va intra sub dominația Rusiei. Poate doar Anglia, ca în al Doilea Război Mondial, să mai reziste. România e și ea pe undeva, pe acolo. Iată de ce nu cred că soarta omenirii se va decide în războiul din Ucraina, ci în războiul din America”, a reiterat Cristian Tudor Popescu, conform Republica.ro.