Evenimentul Zilei > Politica > Cristian Tudor Popescu: „Orban s-a aruncat cu capul înainte…”
Cristian Tudor Popescu: „Orban s-a aruncat cu capul înainte…”

Cristian Tudor Popescu: „Orban s-a aruncat cu capul înainte…”

Cristian Tudor Popescu a declarat în această seară că cei de la PSD au fost „lacomi oricând gata la combinaţii subterane din care să câştige nişte bani nemunciţi sau o putere pe care nu o meritau. Ăsta a fost PSD-ul întotdeauna şi aşa va fi”. Grav este că PNL face la fel.

Jurnalistul a spus că PSD a fost înfrânt la alegerile europarlamentare, la referndum la prezidenţiale… a fost înfrânt clar. Ce fac acum liberalii şi USR. Ce fac? Nu înţeleg după 30 de ani că trebuie să facă o bună guvernare, să fie oneşti, sinceri în raport cu oamenii, nu să-şi dea la întors aşa zisele principii de trei ori într-o lună. Pentru că asta face PSD şi foarte bine…face bine ce face PSD.”, a spus jurnalistul la digi24.

Şi continuă: „Nici această dreaptă de astăzi nu răspunde cum ar trebui. S-au lansat în această combinageală care comportă ridicolul şi este lucrul cel mai grav pentru un politician pentru un partid…este foarte grav pentru ei. În asta a intrat acest domn Orban. S-a aruncat cu capul înainte în acestă poveste care nu interesează pe nimeni”.

Jurnalistul le reproşează celor de la PNL că practică aceleaşi metode ca PSD: „De asta a dat jos PSD de la guvernare? Ca să vedem acum cum îşi cumpără parlamentari de la PSD? Ca să vedem cum recurg la acelelaşi mijloace profund incorecte ca să câştige. Aşa făcea Dragnea ca să câştige PSD. Şi n-au reuşit...Acelaşi lucru îl fac acum liberalii. Oamenii aşteptau o guvernare cinstită”, mai spune C.T. Popescu.

„Aceşti liberali şi USR au ajuns la putere în urma unor evenimente care nu s-au bazat pe ce se pipăie, se gustă, se miroase…nu s-au bazat pe buzunar şi burtă, cum se întâmplă de obicei, oamenii ăia au ieşit acolo pentru nişte idei, nişte principii, pentru nişte chestiuni profund umane. Apoi, ordonanţa 13. Nici acolo n-au ieşit pentru o icră, pentru o proteină, au ieştit pentru dreptate cruntă. 10 august n-a fost o manifestaţie pentru mărirea pensiilor şi salariilor, a fost o manifestaţie pentru idei„, a mai declarat jurnalistul.

„Cei care au votat aşa aşteapră tot idei morale. Nu s-a votat acum pentru că murea lumea de foame în urma guvernării PSD. Nu. S-a votat pentru nişte idei pe care actualul guvern le calcă în picioare în fiecare zi”, este concluzia lui Cristian Tudor Popescu din această seară.