Cristian Tudor Popescu îl desființează pe Klaus Iohannis: “Nu a reuşit să obţină decât bile negre, de la vârful Uniunii Europene şi în ochii cetăţenilor români“

Cristian Tudor Popescu îl desființează pe Klaus Iohannis: “Nu a reuşit să obţină decât bile negre, de la vârful Uniunii Europene şi în ochii cetăţenilor români“

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat schimbarea de atitudine a preşedintelui Klaus Iohahnis în privinţa acceptării numărului de refugiaţi. Acesta susţine că atitudinea preşedintelui nu ne aduce nici respect, nici preţuire la nivel european.

Cristian Tudor Popescu susţine că preşedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să ştie că UE nu va face un pas înapoi în această chestiune şi să ia decizia de a ne supune hotărârii organismelor europene de la început. 

„Cum ar fi arătat logic comportamentul lui Klaus Iohannis? În momentul în care s-a pus problema cotelor obligatorii, ar fi trebuit evaluată situaţia şi ar fi putut să îşi justifice lefurile consilierii preşedintelui şi SIE care să îi livreze informaţia corectă: UE nu va face un pas înapoi în această chestiune.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prin urmare, atitudinea declarativă de reală politică a preşedintelui ar fi trebuit să fie: ne vom supune hotărârii organismelor europene din care facem parte, nu să vină şi să articuleze cu dicţie şi calm acel <mai mult nu>. Sau putea să decidă că în ciuda hotărârii pe care ştia că o să o ia cei de la Bruxelles că îl interesează nişte capital politic de la băştinaşi, aşa că mergea ca Slovacia până în pânzele albe, cu pe care îl slobozise iniţial “ a declarat jurnalistul la Digi24.

De asemenea, Cristian Tudor Popescu consideră că preşedintele a primit doar bile negre de la Uniunea Europeană şi încearcă un procedeu pe care l-a consacrat predecesorul său, Băsescu.

“Ce a făcut Klaus Iohannis se putea numi flip-flop luat-plătit alba-neagra, dar nu a reuşit să obţină decât bile negre, de la vârful Uniunii Europene şi în ochii cetăţenilor români. Nu suportă analize mai sofisticate! Probabil că încearcă un procedeu pe care l-a consacrat predecesorul său, Băsescu, să scoată capital politic şi din alba şi din neagra, şi din luat şi din plătit, dar cred că are mult mai puţin talent la prostit lumea în felul ăsta domnul Iohannis.”

În final, jurnalistul afirmă că genul acesta de atitudine nu aduce respect şi preţuire la nivel european.

“În consecinţă, România a primit o bilă neagră la nivelul conducerii UE pentru că am avut întâi atitudinea de respingere iar îndată ce s-a hotărât într-un fel am basculat fără ezitare. Genul ăsta de atitudine pe care îl mai întâlnim în istoria României nu e de natură să aducă nici respect, nici preţuire la nivel european”, a mai declarat Cristian Tudor Popescu.