„Am luat act de declaraţiile făcute duminică de candidatul ACL la preşedinţie care, în baza unor zvonuri demne de o cauză mai bună, a afirmat că în 2015 ar putea exista majorări de taxe importante sau chiar majorarea cotei unice, dacă nu renunţarea la aceasta. Klaus Iohannis dă dovadă de maximă iresponsabilitate, asta cu atât mai mult cu cât doreşte să fie preşedintele României”, a declarat Socol.

Totodată, Cristian Socol a afirmat că primarul Sibiului „periclitează credibilitatea României lansând astfel de zvonuri nefondate”.

„Este şi foarte multă demagogie în răspândirea acestor zvonuri, în condiţiile în care ele privesc activitatea unui guvern care a scăzut TVA la pâine, care a scăzut CAS, care a oferit pachete de stimulare pentru mediul de afaceri şi care, oficial, are în vedere noi măsuri de reducere a taxelor pentru 2015. Îi cer domnului Iohannis să ţină astfel de teme sensibile, la care din păcate oricum nu se pricepe, în afara campaniei electorale”, a mai spus Socol.

Candidatul Alianţei Creştin Liberale (ACL) la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat, duminică, faptul că, potrivit unor surse, la Ministerul de Finanţe se pregăteşte „o modificare amplă” a Codului Fiscal, care ar conduce la majorări de impozite şi taxe şi chiar la introducerea, începând din 2015, a impozitului progresiv.

„Partidul Social Democrat (PSD) face pomeni electorale pe bani publici. Specialiştii au calculat că suma pomenilor se ridică, pentru 2015, la 15 miliarde de lei, bani care trebuie colectaţi de undeva. Surse informate din media ne spun că la Ministerul de Finanţe se pregăteşte o modificare amplă a Codului Fiscal şi au fost date, în spaţiul public, exemple de creşteri de impozite şi taxe. Se pare că impozitul pe teren va creşte de opt ori, impozitul pe construcţii şi impozitul auto vor creşte de trei ori”, a spus Iohannis.