De asemenea, instanţa a dispus confiscarea celor 300.000 de euro de la Cristian Rizea, sumă obţinută ca urmare a săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă. Decizia Înaltei Curţi nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Completul de 5 judecători. Un martor-cheie în dosar a fost Cristinel Costăchescu, proprietarul unui cabinet stomatologic unde Rizea a luat şpaga de la Colţea. Costăchescu a relatat în faţa judecătorilor că a văzut cu ochii lui pe fostul deputat cum număra banii.

Martor ocular la şpagă

„Ştiu că domnul Rizea a cerut suma de 300.000 de euro pe care trebuia să o dea cuiva important din zona politică, nu a spus niciodată cine. Rizea şi Colţea au venit la cabinetul avocaţilor Mario Ianculescu şi Alexandru Urdoi, care se află în acelaşi imobil cu cabinetul stomatologic pentru a plăti suma de 300.000 de euro. Nu ştiu din ce motiv această sumă de bani nu a fost înmânată în cabinetul de avocatură, ci în cabinetul nostru, în sala de protocol. Eu şi Misăilescu (n.r. – asociatul lui) am şi plecat la un moment dat la subsol, unde aveam un laborator de tehnică dentară. Ne-am şi speriat când am văzut atâţia bani! Când ne-am întors, banii erau încă pe masă şi domnul Rizea i-a pus într-o geantă”, a declarat martorul.

Pentru a se ascunde adevărata provenienţă a sumei de 300.000 de euro primită de Rizea, au fost întocmite patru contracte de împrumut cu caracter fictiv.

Rizea mai este acuzat că în decembrie 2015, după declanşarea anchetei penale, i-a abordat pe doi dintre martori şi le-a cerut să nu spună adevărul organelor de urmărire penală. El le-a promis celor doi că, dacă va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spaţiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici. În martie 2016, DNA a decis ca Rizea să depună o cauţiune în valoare de 1,5 milioane de lei.

Te-ar putea interesa și: